Beweegtuin Sutfene, Zutphen

Beweegtuin Sutfene Zutphen


Sutfene in Zutphen is een innovatieve organisatie op het gebied van leven, wonen en zorg en heeft bewegen hoog in het vaandel staan. De beweging die hier is ingezet laat zien dat aandacht en zorg voor senioren om visie en lef vraagt. Sutfene was in de gelukkige omstandigheid dat ze door de nieuwbouw concreet invulling konden geven aan de visie op 'Fit for life', aldus Hanneke Schoof, fysiotherapeut bij Sutfene.

Beweegklimaat binnen Sutfene

Vergroot afbeelding Bewegen op de Heuptwister Bewegen op de Heuptwister

Bij Sutfene is een zorgboulevard met een huisartsenpraktijk, een apotheker, een tandarts, een mondhygiƫniste en een fysiotherapie ruimte. Naast de bewoners komen ook veel mensen uit Zutphen naar 'binnen'. "Onze fysiotherapie ruimte is mooi ruim opgezet met allerlei apparaten, waarbij ook de revalidatieklanten goed kunnen oefenen", aldus Hanneke. Aan de fysiotherapie ruimte zit de beweegtuin vast. "Dit is een goede combinatie," vervolgt Hanneke, "we kunnen nu met de mensen naar buiten gaan of ervoor kiezen om binnen te werken. De bewoners kunnen ook zelf naar buiten gaan, we houden natuurlijk wel vinger aan de pols."

Middelen rendabel inzetten

Vergroot afbeelding Actief in beweging op de Crosstrainer Actief in beweging op de Crosstrainer

Met de keuze van nieuwbouw is lef getoond door voorafgaand aan de bouw al diverse ruimtes waaronder het zwembad te verhuren. De bewoners en revalidatie klanten maken gebruik van het bad, maar ook wordt hier zwemles gegeven voor kinderen. Een gezonde manier om je middelen rendabel in te zetten. In de beweegtuin staat een Crosstrainer, Heuptwister, Cyclone en een Loopburg om zowel bewoners als revalidatie klanten buiten te laten bewegen.

Tweede beweegtuin

Vergroot afbeelding Beweegtuin goed bereikbaar Beweegtuin goed bereikbaar

Sutfene is nu in gesprek voor een tweede beweegtuin met andere toestellen. Hierdoor heb je de keuze in welke tuin je wilt zijn en gaat oefenen. Hanneke: "Ik adviseer bij het ontwikkelen van zo'n tuin om altijd een pad te maken die goed bereikbaar is voor mensen die slecht te been zijn en om een pad te maken met alle mogelijke obstakels erin die je maar kunt verzinnen. In Sutfene hebben we een helling, opstapjes en verschillende ondergronden, zoals kiezels en klinkers. Ideaal om mee te werken." Op de vraag of Hanneke nog wensen had, antwoordt ze lachend, "met zo'n zomer wilde ik af en toe een overdekte tuin!"

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze FIT+ Beweegtuin? Neem dan contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl. Voor meer informatie over de toestellen kunt u terecht in onze webshop of op de speciale themasite senioren in beweging.

Vraag daarnaast de catalogus catalogus Senioren in beweging aan voor een overzicht van het totale assortiment. Wilt u een overzicht van ingerichte Beweegtuinen bij u in de buurt? Neem dan contact op met Nijha via het contactformulier.

Meer referenties voor Beweegtuin

Catalogus senioren

Vraag hier de catalogus aan

Advies op maat

Wilt u advies over het inrichten van een beweegtuin op uw locatie?

Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs:

Telefoon (0573) 28 85 55 of via het contactformulier

NIJHA SPORT EN SPELEN

Nijha b.v.

Work
Postbus 3
7240 AA
LochemThe Netherlands
T: Work(0573) 28 85 55