Nationale Buitenspeeldag!

12-06-2019

Minder kinderen spelen buiten
Helaas daalt het aantal buitenspelers al jaren; 1 op 5 kinderen spelen niet of slechts 1 keer per week. Dat zou blijken uit een onderzoek onder 600 Nederlandse kinderen tussen de 6 en 12 jaar van Jantje Beton, het goede doel voor kinderen in Nederland. Om meer aandacht te vragen voor het belang van buiten spelen organiseren Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon daarom voor de achtste keer de Buitenspeeldag. Op meer dan 1000 locaties worden er activiteiten georganiseerd.

Waarom zo belangrijk? 
Waarom is het toch zo belangrijk dat dit wel gebeurt? En wat zijn de gevolgen voor hen die het niet doen? Uit nieuw onderzoek blijkt dat de invloed van ouders op het wel of niet buitenspelen niet te onderschatten is. Vooral ouders uit de hoogste sociale klasse geven het slechte voorbeeld; zij brengen zelf ook nauwelijks tijd in de buitenlucht door. "Ouders zijn druk en hebben geen tijd meer om met hun kinderen naar buiten te gaan of te spelen", stelt directeur Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton.

Nijha stimuleert jong en oud om buiten te spelen, bewegen en te sporten. Zo bieden we uitdagend sport- en spelmateriaal, natuurlijke speeloplossingen en Urban Sports oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse beweegcultuur van kinderen en jongeren. 


Bron: Jantje Beton

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag