Ongekend in Nederland! In Oudenbosch komt een buitengymzaal

27-03-2019

Basisschool De Schittering in het Brabantse Oudenbosch gaat voortaan het hele jaar door buiten gymmen met de kinderen uit de bovenbouw. Nijha richtte de buitenruimte zo in dat alle leerlijnen en bewegingsthema's die normaal onder een dak in de gymzaal worden aangeboden, ook mogelijk zijn in de buitenlucht. 

Lessen in de buitengymzaal 
De lessen die worden gegeven in de buitengymzaal worden ingeroosterd zoals dat ook gebeurd bij de reguliere gymlessen. Het geven van de lessen wordt gedaan door een vakdocent en een groepsleerkracht volgens de methode Basislessen Bewegingsonderwijs.

Multifunctioneel gebruik
De BSO kan gebruik maken van een aantal spelaanleidingen zoals de Freeplayer en de doelen. De klimsituatie is afgeschermd middels een natuurlijk hek. Hier kan alleen les worden gegeven onder begeleiding. 

Grootste verschillen met een normale gymzaal
Een wendsprong over een kast of afzetten op een trampoline wordt in een buitengymzaal lastiger. Daarentegen kan bij een buitengymzaal kan er ingespeeld worden op de weersomstandigheden van de seizoenen. Wat te doen bij sneeuw en ijs? Sneeuwballen gooien natuurlijk! 

Meer weten?
Een uitgebreid artikel over de buitengymzaal vind je op Sport Knowhow XL. Ook interesse in een buitengymzaal? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jullie schoolplein? Neem telefonisch contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag