Mis het niet!

Speellokaal


Ga je het speellokaal vernieuwen? En ben je op zoek naar inrichting die uitdaagt om te bewegen? Kies dan voor de speellokaalinrichting Dorack. Met deze flexibele, multifunctionele en makkelijk hanteerbare speeloplossingen krijg je alle kinderen in beweging.  

Laat je net als ruim 300 andere scholen inspireren over de mogelijkheden!

* verplichte velden
 

 

Belang van bewegen bij kinderen

Kinderen hebben veel baat bij bewegen. Het draagt bij aan een betere gezondheid, de ontwikkeling van de hersenen, het leren van de taal en het opdoen van sociale vaardigheden. Motorische ontwikkelingen krijgen zelfs een spurt bij kinderen van groep 1 t/m 3. Een uitdagend speellokaal draagt dan ook bij aan de ontwikkelingen van het kind.

 

 

Aandachtspunten inrichten speellokaal

Je gaat een nieuw speellokaal inrichten. Welke uitgangspunten zijn hierbij belangrijk en wat zijn belangrijke punten van aandacht? Wij hebben er 16 op een rijtje gezet. Een tipje van de sluier: 
 

  • Zorg dat je alle wensen voor het speellokaal op papier hebt, zodat dit meegenomen kan worden in de bouwtekening. Een bouwkundige aanpassing door de architect kan alleen zonder kosten in de schetsfase. De inhoudelijke en functionele waarde zul je zelf aan moeten geven; 
  • Houd rekening met de manier van lesgeven (klassikaal of in groepen); 
  • Bekijk de ontwikkelingen qua leerlingenaantal. Bepaal op basis van de aantallen de hoeveelheid inventaris;
  • Wordt de nieuwe school een Brede School? Inventariseer dan welk extra gebruik in het speellokaal kan komen (peuterspeelzaal, kinderopvang, BSO) en welke materialen daarvoor benodigd zijn.

 

Folder Dorack

Dorack speellokaal

Met het beweginsconcept Dorack zet Nijha het speellokaal op z'n kop. Het is een stoer pakket met flexibele speellokaalmaterialen waar elke doerak van groep 1 t/m 3 zich ongeremd op uit kan leven. De speellijn bestaat uit een verrijdbaar klimrek en Frames (torentjes) aangevuld met vele attributen, waardoor vele lessituaties mogelijk zijn. De voordelen van Dorack:
 

  • Dorack is te gebruiken voor alle leerlijnen uit de methodes.
  • Je kunt eindeloos variëren met opstellingen situaties.
  • Gebruiksgemak. Het Dorack-klimrek en de frames zijn verrijdbaar en de overige Dorack-materialen zijn licht.
  • Het Dorack-klimrek heeft naast de bekende klimrekstand een speciale dakstand.
  • De kleuren en de mogelijkheden van Dorack spreekt kinderen enorm aan.
  • Dorack is multifunctioneel inzetbaar.

 

Resultaten onderzoek

Dorack scoort een 8,2

De Dorack speellokaalinrichting is al jarenlang. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe lijn voor het speellokaal stond multifunctionaliteit, verplaatsbaarheid, gebruiksgemak en inspelen op verschillen in beweegniveaus centraal. Onderzoeksbureau Kennispraktijk heeft onderzoek gedaan naar de gebruikerservaringen en effecten van het Dorack speellokaal op de motorische ontwikkeling van kinderen. De praktijk wijst uit dat leerkrachten en kinderen zeer te spreken zijn over de mogelijkheden van Dorack. Het klimrek scoort dan ook een 8,2!

 

Hoe werkt het Dorack speellokaal

Bekijk nu

Inrichting speellokaal

De basis van Dorack bestaat uit een vrijstaand en verplaatsbaar klimrek. Dit is uit te breiden met attributen zoals de Dorack ladder, duikelstok, balansrol, frame en het speldoek. Hiermee bouw je uitdagende situaties voor elke peuter en kleuter. Dankzij de doordachte combinaties van Dorack, is differentiëren kinderspel geworden. Een opstelling is snel aangepast aan het bewegingsniveau van de kleuter. Naast de Dorack materialen zijn er ook diverse matten en bouwmodules. Bekijk het aanbod. 

 

 

Referenties speellokaal

Referenties speellokaalBenieuwd of er in jouw buurt al speellokalen zijn ingericht door Nijha? Check het in onze referentielijst. Wil je geïnspireerd worden door ons materiaal op locatie? Dat is mogelijk. Geef aan waar jouw school zich bevindt en wij regelen het! 

 

Direct contact

Kunnen we verder helpen?

Wil je meer informatie over het inrichten van je speellokaal? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ons Dorack klimrek? Of wil je een referentieadres bezoeken? Bel dan Nijha (0573) 28 85 55 of neem contact op via info@nijha.nl

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag