Ouderenzorg in beweging

 

Dat bewegen goed is voor lichaam en geest, ook op latere leeftijd, is algemeen bekend. Actief bewegen geeft een goed gevoel, zorgt voor zelfredzaamheid en draagt bij aan een goede kwaliteit van leven. Ook heeft het een sociaal aspect, omdat het mensen samen brengt.
 

De uitdaging
Het blijkt lastig om mensen in zorgcentra en verpleeghuizen aan het bewegen te krijgen. 75% tot 90% van de ouderen in zorg- of verpleeghuizen beweegt geen enkele dag van het jaar ten minste 30 minuten matig intensief. Om hier verandering in te brengen, is meer nodig dan alleen georganiseerde activiteiten. Door deze activiteiten anders in te richten, bijvoorbeeld bewegen naar buiten of de gang te verplaatsen, of aan tefel te doen. Of door bewegen in te bouwen in het dagelijks leven, zoals tuinieren, de afwas en aardappels schillen. Hoe benutten we deze kansen in de ouderenzorg?
 

De oplossing van Nijha
Bij het Nijha Expertisecentrum geloven we in samenwerken met mensen die weten wat leeft in de praktijk. Zowel professionals als ouderen zelf. Enthousiasme van beide groepen is nodig om veranderingen te laten slagen. Daarom betrekken wij gebruikers en het werkveld bij het ontwikkelen van onze workshops, het toetsen van nieuwe ideeën, het testen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Zo houden we aansluiting met wat er echt leeft en waar behoefte aan is.
 

Onze workshops

Kennis, creativiteit en lef zijn nodig om bewegen effectief en succesvol te stimuleren. Via workshops nemen we professionals mee in de mogelijkheden. Denk aan bewegen aan tafel, kansen voor beweegstimulering binnen de ADL en inrichting van beweegtuinen. Ons doel? Om deelnemende professionals te inspireren en verder te helpen met kennis en concrete tools, waarmee ouderen binnen zorgcentra en verpleeghuizen meer kunnen gaan bewegen. Kijk op de pagina workshops voor ons volledige aanbod.

 

Advies op maat

Complexe vraagstukken hebben meer kennis, aandacht en tijd nodig. Wij bieden graag maatwerk met advies- en ontwerptrajecten. Of je nu zit met een vraagstuk rondom beweegstimuleringsbeleid, op zoek bent naar een goed ontwerp voor een beweegtuin of benieuwd bent naar de mogelijkheden van het stimuleren van beweging in het gebouw, je leest er alles over op onze pagina advies en ontwerp.

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag