Advies op maat

Waarom inspectie Outdoor Fitness toestellen?Als beheerder van de grond, bent u ook verantwoordelijk om zorg te dragen voor goed onderhoud aan de toestellen. Regelmatige inspecties en het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud houdt de toestellen in optimale staat en verlengt de levensduur. Zo voorkomt u klachten van gebruikers en heeft u tevreden wijkbewoners.
 

Inspectie door Nijha

Onze monteurs inspecteren de toestellen, waarbij gelet wordt op veiligheid en onderhoud. Nijha neemt hiermee uw zorg uit handen. Na afloop ontvangt u een inspectierapport, waarin de actuele status van de toestellen staat inclusief een kostenraming voor reparatie of onderhoud van alle geïnspecteerde toestellen.
 

NijhaSpirit voldoet aan nieuwste ontwerpnorm

Outdoor Fitnesstoestellen komen we steeds vaker tegen in wijken, buurten en parken. Om wildgroei van allerlei (niet veilige) toestellen te voorkomen, is er een nieuwe ontwerpnorm aangenomen. De EN16630 ‘Permanent geïnstalleerde fitnessapparatuur voor buiten’ norm. Hier moeten outdoor fitness toestellen aan voldoen. De NijhaSpirit outdoor fitness lijn van Nijha is de eerste, en op dit moment enige, die voldoet aan deze ontwerpnorm. 

 

Inspectie andere sporttoestellen

Naast de outdoor fitnesstoestellen gelden er ook wetten en normen voor de andere sporttoestellen in de openbare ruimte zoals: voetbaldoelen, basketbalpalen en andere reguliere sportvormen. Voor deze en andere sporttoestellen die niet bedoeld zijn als speeltoestel, geldt de wet Algemene Productveiligheid als ze niet tussen of vlakbij speeltoestellen staan. Doen ze dat wel dan geldt de WAS (Warenwetbesluit Attracties & Speeltoestellen). Daarnaast zijn er nog de urban sporten in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Calisthenics
  • Bootcamp
  • Freerunning / parkour
  • Skaten
  • BMX-en / Biketrial

De veiligheidseisen voor deze sportvormen zijn voor velen onduidelijk. Er zijn diverse normen die gehanteerd worden. Zoals EN16899 voor Parcours en freerunning.  
Voor skateparken en BMX-banen EN14974. Voor vrij toegankelijke Sportkooien EN15312. Veelal wordt EN16630 als algemene leidraad aangehouden. Afhankelijk van de specifieke locatie, aanwezige gebruikers en functies moeten hierop passende maatregelen worden genomen zodat een acceptabel veiligheidsniveau kan worden gehaald.

 

Folder aanvragen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over inspectie en onderhoud van Outdoor Fitness toestellen of andere sporttoestellen in de wijk? Neem telefonisch contact op voor een afspraak (0573) 28 85 55 of vul het contactformulier in. Daarnaast kunt u ook de folder Inspectie en Onderhoud aanvragen.
 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag