Advies op maat

Waarom inspectie sporttoestellen?

2588Veiligheid_voor_alle_gebruikers.jpg Veilig voor alle gebruikers.

U voldoet aan de ARBO richtlijnen
Hierin staat omschreven dat bewegingssituaties zowel voor sporter als lesgever veilig ingericht moeten worden.

Risico wordt afgedekt
Door een overeenkomst af te sluiten geeft u aan de veiligheid van sporttoestellen serieus te nemen. Mocht er onverhoopt een ongeval plaats vinden, dan zal de verzekeringsmaatschappij zonder meer vragen of er een inspectie- en onderhoudsovereenkomst is afgesloten.

Tevreden gebruikers
Regelmatige inspecties en het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud houdt de sporttoestellen in optimale staat. Dus geen klachten van gebruikers over achterstallig onderhoud. Een inspectie overeenkomst voorkomt dat u zaken over het hoofd ziet en werkt dus preventief.

Financiële planning
Na elke inspectie geeft Nijha u een overzicht van de staat van de toestellen. Op basis daarvan kunt u reparaties uit laten voeren en/of toestellen vervangen. In combinatie met een meerjaren begroting kunt u een onderbouwde financiële planning voor de komende jaren maken. Zo leidt effectief onderhoud tot een optimaal beheer binnen het beschikbare budget.
 

Aanvraag contract

Inspectie door Nijha

8086Inspectie_sportinrichting.jpg Reparatie op dezelfde dag.

Maatwerk
Niet alle sportaccommodaties kennen dezelfde bezetting. Daarom levert Nijha steeds meer maatwerk. Inspecties en onderhoud worden afgestemd op het gebruik. Reparatie op dezelfde dag, waardoor de toestellen zo kort mogelijk buiten gebruik zijn.

Elk fabrikaat
Nijha inspecteert elk fabrikaat sport- en speeltoestel. Ook toestellen van onze collega-concurrenten. Onze gecertificeerde inspectie- en reparatie teams nemen u elke zorg uit handen.

EN normen
Voor sportinventaris zijn nog niet alle EN normen vastgelegd. Nijha inspecteert volgens de meest recente EN normen.
 

Hoe houdt Nijha uw sportinventaris in goede conditie

8167Gekwalicifeerde_inspecteur.jpg Gekwalificeerde inspecteur.

Frequentie van inspecteren

  • Bij gemiddeld gebruik is een jaarlijkse inspectie afdoende.
  • Als een zaal zowel overdag als ’s avonds in gebruik is (ook door een gymnastiekvereniging) dan is een halfjaarlijkse inspectie wenselijk.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het inspecteren van alle vaste en verplaatsbare sporttoestellen door een gekwalificeerde inspecteur.
  • Draaiende delen worden gesmeerd en loszittende delen worden vastgezet.
  • Als een toestel onveilig wordt bevonden, zal Nijha u een reparatie-advies uitbrengen of het toestel afkeuren.
  • De bevindingen van de inspecteur worden weergegeven op een inspectierapport. Dit wordt, na ondertekening voor akkoord, achtergelaten in de accommodatie of bij de opdrachtgever.
  • Na uitvoering van de inspectie ontvangt u een vrijblijvende offerte. Hierin wordt aangegeven welke vervangingen of onderdelen noodzakelijk zijn om het toestel weer in veilige staat te brengen.
     

Advies

Combineren levert voordeel op
Heeft u meerdere speelplekken, sportaccommodaties en/of speellokalen onder uw beheer? Wilt u beter beheer kunnen voeren? In de bijlage hieronder treft u nog een keer een aantal argumenten aan voor goed onderhoud van uw sportinventaris. Nijha adviseert u graag verder over deze mogelijkheden.

 Veiliger Bewegingsonderwijs in het VO
 

Folder aanvragen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over inspectie en onderhoud van sport- en speeltoestellen? Neem telefonisch contact op voor een afspraak (0573) 28 85 55 of vul het contactformulier in. Daarnaast kunt u ook de folder Inspectie en Onderhoud aanvragen.

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag