USWA2019

Woensdag 19 juni t/m zondag 23 juni 2019 vindt voor de 3de keer de Urban Sports Week op het Museumplein in Amsterdam plaats, gelijktijdig met het FIBA 3x3 WK.   
Nijha host in deze week samen met haar partners de Nijha Urban Playground. Deze area staat voor ontmoeting en kennismaken met de Urban (breedte)Sport. Op het terrein kun je elkaar ontmoeten en je uitleven op de SportContrainer, Kratos Calisthenics/Freerun/Ninja Warrior opstelling en Slack line. In onze Urban Sports HeadQuarter is gelegenheid voor het delen van kennis en kennissen. 

 
Wat is er te doen? 

Het programma tijdens de USWA is divers. Op donderdag en vrijdag maken scholieren uit Amsterdam kennis met de verschillende takken van Urban Sports; FreeRun, BMX, Inline skaten, Skateboarden en 3x3 Basketbal. Daarnaast vinden er gedurende de week diverse wedstrijden plaats op de hoofdpodia waaraan de internationale top deelneemt. Op de Nijha Urban Sports HQ staan instructeurs paraat om iedereen kennis te laten maken met Calisthenics, Slacline en de SportContrainer. 

 

 

Op zaterdag 21 juni gaan toppers uit de Calisthenics scene een heus Guinness World Record proberen te vestigen op het onderdeel 360 swing tornado. Spektakel gegarandeerd. Wil je hier meer over weten volg #nijha360challenge op social media. 


Op zondag 22 juni organiseert Nijha ism de Calisthenics Bond, Royal Barzz en Amsterdamse initiatiefnemers een Bar Jam op onze nieuwe Kratos lijn. Een Bar jam is een vrije training waaraan iedereen deel kan nemen. 

Kortom voldoende spektakel om misschien wel het gehele weekend in Amsterdam te verblijven om je volledig onder te dompelen in de wereld van Urban Sports. 

Het programma in 1 overzicht 

 

 

Sportcontrainer obstacle 

 

Deze speciaal ingerichte container is geschikt voor uitdagende obstacle oefeningn, Ninja Warrior en Bootcamp. De SportContrainer Obstacle bevat een Snake, Pegboard, Wavehanger, Monkeybar met vaste ringen, 3 Spinners, Ringtubes, Salmon ladder. Daarnaast is er los trainingsmateriaal beschikbaar. Meer informatie over de SportContrainer.

 

Kratos Calisthenics

 

Kratos is een nieuw Urban Sports concept waarmee je als gemeente en initiatiefnemer snel en modulair een outdoor Sportpark realiseert dat geheel naar wens is van de gebruiker. De kracht is dat het in samenwerking met sporters is ontwikkeld, waardoor het perfect aansluit bij hun sportwensen en behoeften.Tijdens de USWA kun je je skills laten zien of je door professionele instructeurs laten begeleiden. Meer informatie over Kratos. 

 

Slackline

 

Slacktivity verzorgt de workshops en demo's op de slackline. Slackline is een trendsport waarbij je op een strak gespannen band probeert te balanceren. De band is dynamisch en reageert op je beweging. Het is hierdoor mogelijk om verschillende trucs hierop te doen. Het balanceren op een slackline vraagt om concentratie, coördinatie en balans. Meer informatie over Slacktivity.

 

Meer weten?

 

Meer verhalen over Nijha en haar Partners? Vraag dan het magazine bomvol ambitie en verhalen van Nijha en haar Partners aan over Urban Sports in de wijk, school en sportaccommodatie:

 

Ja, ik ontvang graag het inspiratiemagazine over Urban Sports

* indicates required

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag