Sport en spel innovaties

Innovatie is één van de pijlers van Nijha. Onze creatieve designafdeling is dan ook constant in beweging. Nijha ontwikkelt veelvuldig nieuwe speeltoestellen. En ook voor het bewegingsonderwijs en de sportbranche ontwikkelen we vooruitstrevende sporttoestellen. In de ontwerpfase is er veel ruimte voor input van deskundigen en gebruikers uit het werkveld. Met als gezamenlijk doel: het realiseren van een innovatief, uitdagend en gebruiksvriendelijk speel- of sporttoestel.

 

Ontwerpen in samenwerking met deskundigen

8292Klimrek_Dorack_input_uit_de_praktijk.jpg Input uit praktijk onmisbaar bij ontwikkeling Dorack.

Als deskundige uit het werkveld bewegen weet u waar u over praat. Betrokkenheid van vooruitstrevende gemeenten, vakdocenten en sportorganisaties is voor Nijha onmisbaar bij het ontwikkelen van een nieuw product. Nijha maakt in de ontwerpfase graag gebruik van deze vakkennis, creativiteit en ervaring. Door deskundigen uit de praktijk te betrekken bij productontwikkeling.

 

Ontwikkeling speeltoestellen

8603Zandspringplank_Dizzy.jpg Beleving centraal bij ontwikkeling zandspringplank Dizzy.

Productontwikkeling binnen Nijha gaat veel verder dan alleen het ontwerpen van een nieuw product. Betrokkenheid en beleving bij een ontwerp zijn minstens zo belangrijk. Nijha draagt met speeltoestellen bij aan plezier in bewegen. Uitgaande van “echte” ervaringen en belevingen. Onze speeltoestellen dagen uit om ermee te spelen. Ieder op zijn of haar eigen niveau.

 

Ontwikkeling sporttoestellen

1993Nieuwe_korf_met_paal.jpg Nieuwe korf en paal door aanpassing regels.

Het bewegingsonderwijs is constant aan veranderingen onderhevig. Nijha speelt hierop in door de doordachte sporttoestellen- en installaties op de markt te brengen. Verbeterde functionaliteiten en gebruiksgemak voor (vak)leerkrachten en kinderen zijn hierbij de uitgangspunten.

Ook de sportbranche maakt een stormachtige ontwikkeling door. Nieuwe inzichten of regels leiden tot nieuwe (wedstrijd)toestellen en installaties. Nijha’s sporttoestellen zijn functioneel, gebruiksvriendelijk en vooruitstrevend.

 

Onderzoek en observatie

8735Van_de_glijbaan_met_skateboard.jpg Toestellen ook gemaakt voor oneigenlijk speelgedrag.

Nijha staat dichtbij het werkveld. Zo observeren wij regelmatig bewegende kinderen. In het bewegingsonderwijs, maar ook buiten op speelplekken. Hoe bewegen kinderen? Wat daagt ze uit tot bewegen? Een uitdagend toestel stimuleert een kind om grenzen op te zoeken en te verleggen. Nijha maakt ook toestellen waar het ‘oneigenlijk gebruik’ van het toestel wordt gestimuleerd. Observaties en onderzoek spelen een niet te onderschatten rol bij het ontwikkelen van een nieuw toestel.

 

Veiligheid en kwaliteit

4337Inspectie_van_toestellen.jpg Ook nieuwe toestellen voldoen aan veiligheidseisen.

Veiligheid wordt natuurlijk nooit uit het oog verloren. Ook nieuwe toestellen worden gecertificeerd aan de hand van de strengste veiligheidseisen. Zonder dat dit ten koste gaat van uitdaging en speelwaarde van het toestel. Daarnaast staat Nijha voor kwaliteit en duurzaamheid door gebruik te maken van robuuste materialen. Maar kwaliteit zie je ook terug in de uitstraling van onze toestellen.

 

Direct contact

Gebruiksgemak boven techniek

7616Kijken_naar_de_eindgebruiker.jpg Bij Nijha kijken we naar de eindgebruiker!

Nijha kijkt naar de wensen van de gebruikers uit het werkveld. Welke uitdagingen zien zij graag terug in toestellen? Wat is de speelwaarde voor kinderen? Hoe kan het bedieningsgemak vergroot worden? Bij Nijha zijn dan ook niet de technische mogelijkheden uitgangspunt bij productontwikkeling, maar de wensen van de (toekomstige) gebruikers. 

Heeft u ook een leuk, innovatief idee voor een sport- of speeltoestel? Neem contact met ons op, telefoon (0573) 28 85 55 of info@nijha.nl.

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag