Cruyff Foundation & Nijha

De Cruyff Foundation en Nijha weten elkaar al enkele jaren te vinden. Zo ontwerpt en realiseert Nijha de Cruyff Courts in de wijken én de Speciale Cruyff Courts van de Cruyff Foundation, speciaal voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ook is Nijha de leverancier van de Cruyff Foundation sportmaterialen, zoals de bekende gele Cruyff Foundation voetbal. Beide partijen willen deze samenwerking verder uitbouwen en hebben een partnerovereenkomst gesloten. Wat doen de Cruyff Foundation en Nijha allemaal samen?
 

Nijha official partner Cruyff Foundation

8218ondertekening_partnerovereenkomst_jcf_nijha.jpg Partnerovereenkomst Johan Cruyff Foundation.

Met het ondertekenen van de partnerovereenkomst door directeur Carole Thate van de Johan Cruyff Foundation en directeur Kees van Marion van Nijha is Nijha “Official Partner Cruyff Foundation” geworden. Hiermee wordt de samenwerking die de afgelopen jaren in gang is gezet, de komende jaren geïntensiveerd. 

 

Schoolplein14 - het nieuwe Cruyff project

4009Schoolplein_14.jpg Schoolplein14 tovert saaie pleinen om tot beweegpleinen.

Schoolplein14 is hét nieuwe project van de Johan Cruyff Foundation. Op dit moment zijn veel schoolpleinen vaak saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen willen we schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om samen te spelen en te sporten. Het Nijha Expertisecentrum heeft in opdracht van onze partner Cruyff Foundation een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder schoolpleinen.

Meer over het project Schoolplein14

 

Official Supplier Cruyff Courts

1284cruyff_court.jpg De bekende Cruyff Courts in de wijken.

Nijha is Official Supplier van de bekende Cruyff Courts. Nijha ontwerpt en realiseert Cruyff Courts in de wijken in opdracht van de Cruyff Foundation en gemeenten. Eén van deze Cruyff Courts is een bijzonder project in aanloop naar de Olympische Spelen London 2012. De Cruyff Foundation en Nijha realiseren namelijk in de achterstandswijk Tottenham in Londen een Cruyff Court. Met als doel om kinderen en jongeren in deze wijk aan het sporten en bewegen te krijgen in hun directe leefomgeving. 

 

Speciale Cruyff Courts

3513Speciaal_cruyff_court.jpeg Speciaal Cruyff Court.

Naast de bekende Cruyff Courts in de wijken, realiseert de Foundation ook Speciale Cruyff Courts. Dit zijn courts die speciaal zijn ontworpen en ontwikkeld voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking. De Speciale Cruyff Courts zijn bijvoorbeeld rolstoelproof. Deze speciale courts zijn naast voetbal ook geschikt voor o.a. basketbal, hockey, handbal en verschillende netsporten. Nijha ontwerpt en realiseert deze Speciale Cruyff Courts in samenspraak met de Cruyff Foundation. Inmiddels zijn er door heel Nederland al meerdere Speciale Cruyff Courts gerealiseerd.

Voorbeelden van Aangepaste Cruyff Courts:

  • Speciaal Cruyff Court, Mytylschool Bergen
  • Speciaal Cruyff court, Roessingh Enschede

Meer informatie over Speciale Cruyff Courts
 

Webshop Cruyff Voetbal

Cruyff Foundation Voetbal

2385Cruyff_voetbal.jpg Cruyff Foundation voetbal.

Bij een Foundation die is opgericht door één van de beste voetballers ooit, hoort natuurlijk een speciale voetbal. Daarom heeft de Cruyff Foundation een kwalitatief hoogwaardige voetbal ontworpen met een speciaal Cruyff design. Deze Cruyff voetbal is exclusief verkrijgbaar bij Nijha. Om in te spelen op leeftijd- en niveauverschillen zijn er twee voetballen beschikbaar:

Webshop Cruyff Pakket

Cruyff Foundation spelpakketten

2819Cruyff_basketbal_pakket.jpg Basketbal spelpakket.

Om het sporten en bewegen te stimuleren binnen het Speciaal Basisonderwijs (SBO) heeft de Cruyff Foundation met ondersteuning van Nijha, Cruyff Foundation pakketten ontwikkeld. Meer dan 100 enthousiaste SBO-scholen zijn binnen het project “Scholen in Beweging” voorzien van één van deze vier Cruyff Foundation schoolpakketten. Om ook andere BO- en VO-scholen de mogelijkheid te bieden om deze Cruyff Foundation schoolpakketten aan te schaffen, zijn ze nu voor alle scholen verkrijgbaar.

 

Cruyff Foundation sportinstallatie Freeplayer

1685Cruyff_Freeplayer.jpg Cruyff Foundation Freeplayer.

De mobiele, multifunctionele sportinstallatie Freeplayer is een groot succes. Dit geldt ook voor de speciale Cruyff Foundation Freeplayer voor het Speciaal Onderwijs Cluster 3 en Cluster 4. Met deze alles-in-één sportinstallatie worden in een handomdraai vele sporten mogelijk, zoals volleybal, tennis, basketbal en korfbal. De Cruyff Foundation Freeplayer is ideaal op schoolpleinen en op de Cruyff Courts in de wijken. Lees meer over de Freeplayer op www.nijha.nl/freeplayer.

 

Cruyff Foundation sport- en spelmaterialen

2255cruyffballen.jpg Cruyff Foundation ballen.

Sporten en bewegen is voor iedereen. Om alle kinderen en jongeren, met of zonder beperking succesbelevingen tijdens het bewegen te laten ervaren, zijn soms aanpassingen in beweegmaterialen nodig. Daarom heeft de Cruyff Foundation in samenwerking met Nijha verschillende ballen met uiteenlopende speleigenschappen ontwikkeld. Zoals de Cruyff Foundationfoambal, de Cruyff Foundation handbal, een tchoukbal en de Cruyff Foundation Airball.

 

Ondersteuning Cruyff Foundation

5083Cruyff-logo.jpg

Naast de Cruyff Courts en –materialen die voortkomen uit deze intensieve samenwerking, is Nijha ook sponsor van de Johan Cruyff Foundation en ondersteunt en onderstreept op deze wijze de doelstelling van de Foundation. “De Johan Cruyff Foundation ondersteunt projecten en organisaties die tot doel hebben via spelactiviteiten, lichaamsbeweging en sportbeoefening het geestelijk en lichamelijk welzijn van jongeren te bevorderen. De Foundation heeft daarbij een bijzondere belangstelling voor projecten en organisaties die de belangen van geestelijk en lichamelijk gehandicapten vertegenwoordigen.

 

Meer weten?

Meer weten over de Cruyff Foundation? Kijk dan op www.cruyff-foundation.org.

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag