Passend bij Amsterdamse Sportvisie

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om een echte sportstad te zijn, onder meer door de openbare ruimte zo in te richten dat bewegen bewust en onbewust wordt gestimuleerd. De SportContrainers passen goed binnen een drukke stad als Amsterdam en de veranderende behoefte aan sporten en bewegen van de Amsterdammer, liefst in zijn directe leefomgeving. Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die deze mobiele sportobjecten aanschaft.
 

Beeldimpressie opening

 
     
 

 

 

Sporten in de openbare ruimte

Een SportContrainer is een uitklapbare zeecontainer met uiteenlopende sportmogelijkheden in de wijk. Groot voordeel van dit sportobject is dat het weinig ruimte in beslag neemt, verplaatsbaar is en daardoor flexibel inzetbaar daar waar er het meeste behoefte aan is. Zo wordt vraag en aanbod op het gebied van bewegen in de openbare ruimte op elkaar afgestemd. Ook is het mogelijk om als gemeente andere (sport)organisaties ermee aan het werk te laten gaan zoals scholen, welzijnsorganisaties en sportverenigingen. In Amsterdam gaan zij zelfs programma’s draaien op de SportContrainer.

 

Wisselende locaties

In Amsterdam worden beide SportContrainers steeds voor de duur van enkele maanden geplaatst op wisselende locaties in Oost. Doel is om zoveel mogelijk Amsterdammers, jong en oud, met of zonder een beperking, via deze sportobjecten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met buitensport in hun eigen leefomgeving.

 

Twee varianten

Stadsdeel Oost heeft twee varianten aangeschaft. Amsterdam heeft gekozen voor de SportContrainer Obstacle en de SportContrainer Calisthenics. Eén die voornamelijk geschikt is voor bootcamp en calisthenics (een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht) en één die meer gericht is op obstacle runs en het van TV bekende Ninja Warrior.

 

Folder SportContrainer

Ook interesse in een sportcontrainer?

Weten of de SportContrainer of andere sportoplossingen ook iets is voor uw wijk? Gemeenten of sportorganisaties die ook geïnteresseerd zijn in deze flexibele sportoplossing kunnen kijken op www.sportcontrainer.nl voor meer inspiratie.

Neem voor vragen contact op via info@nijha.nl of bel met (0573) 28 85 55.

 

52.3565867
Sportcontrainer Stadsdeel Oost, Amsterdam
Adres
Oranje-Vrijstaatplein 2
Postcode
1093 NG Amsterdam
Provincie
Noord-Holland

Amsterdam, Stadsdeel West heeft Sportcontrainers Obstacle en Calisthenics.

" >
Sportcontrainer Stadsdeel Oost, Amsterdam
Adres
Oranje-Vrijstaatplein 2
Postcode
1093 NG Amsterdam
Provincie
Noord-Holland

Amsterdam, Stadsdeel West heeft Sportcontrainers Obstacle en Calisthenics.

" >

Andere referenties

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag