Dorack voor speelmethodes

Met de Dorack speellokaal inrichting kunt u alle methodes uit de diverse leerlijnen uitvoeren. De basis van het Dorack concept is een klimrek dat u vrij in de ruimte plaatst. Door het klimrek te combineren met de vele beschikbare accessoires creëert u talloze spelsituaties, waarbij kinderen kunnen klimmen, glijden, schommelen, rollen en nog veel meer. Bij het ontwikkelen van Dorack stond een aantal aspecten centraal: multifunctionaliteit, verplaatsbaarheid, gebruiksgemak en de verschillende beweegniveaus van kinderen. Het Onderzoeksbureau Kennispraktijk deed onderzoek onder bijna tachtig scholen die Dorack in hun speellokaal gebruiken en de resultaten zijn heel positief. Zo gaf onder meer:

  • 80% van de respondenten aan dat de bewegingsintensiteit van de kinderen is verhoogd;
  • 90% van de respondenten aan dat het speellokaal uitdagend is voor kinderen op alle beweegniveaus;
  • 96% van de respondenten aan dat ze de Dorack inrichting aan andere scholen kunnen aanbevelen.

 

Literatuur over de speelmethodes

Nijha heeft verschillende boeken en ondersteunende materialen beschikbaar over speelmethodes, zoals het Basisdocument Bewegingsonderwijs. Hierin worden twaalf leerlijnen uitgewerkt, waarin alle 31 bewegingsthema’s die binnen de leerlijnen voorkomen worden behandeld. In het boek ‘Bewegingsonderwijs speellokaal’ staat het bewegingsonderwijs voor kleuters centraal, voorzien van allerlei suggesties om de activiteiten af te stemmen op het niveau van de groep. De mogelijkheden van het Dorack speellokaal sluiten naadloos aan op de thema’s in deze leerlijnen. En voor het ontdekken van alle variaties binnen Dorack kunt u de Dorack scholing volgen.

 

Dorack Scholing

Uit het onderzoek van Kennispraktijk blijkt dat leerkrachten erg tevreden zijn met het materiaal, maar nog niet alles weten over de opstellingsvariaties en gebruiksmogelijkheden, zoals het verhogen van de bewegingsintensiteit van kleuters. De Dorack Scholing is een cursus van 3,5 uur waarin allerlei spelsituaties aan bod komen. Zo krijgen niet alleen de gymlessen, maar ook de spellessen een kwaliteitsimpuls. De scholing wordt verzorgd door een vakdocent bewegingsonderwijs en omvat alle bewegingsthema’s. Voor meer informatie kunt u de folder aanvragen via expertisecentrum@nijha.nl en dan nemen we contact met u op.

 

Plaats uw bestelling voor speellokaal methodes

Koop de inrichting van uw speellokaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een speellokaal is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag