Bewegend leren, leren met plezier

Kinderen zitten teveel stil. Dat is niet goed voor de motorische ontwikkeling. Bewegend leren brengt daar verandering in. Met eenvoudige spelmaterialen worden opdrachten op het vlak van rekenen (optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, automatiseren van tafels), taal (letters herkennen, analyseren & synthetiseren, spelling, werkwoordsvormenl, wereldoriëntatie (tijdperken, personen, jaartallen, belangrijke gebeurtenissen) in een beweegvorm aangeboden.

 

Wat maakt Bewegend leren leuk

Bij Bewegend leren ligt nog steeds de nadruk op leren. Het aanbod kent echter een beweegcomponent waardoor leerlingen in een andere situatie de lesstof aangeboden krijgen. Daardoor zitten ze niet de hele dag en het lesaanbod krijgt een andere vorm. Met behulp van de Bewegend leren spelmaterialen worden opdrachten in een splvorm aangeboden.

 

Wat levert Bewegend leren op

Bewegend leren biedt een andere vorm van lesaanbod. Veel leerlingen hebben daar baat bij. Omdat ze niet de hele dag hoeven te zitten maar ook de andere vorm van aanbieden andere hersengebieden prikkelt. En dat leidt tot een andere wijze van verwerken wat een bijdrage kan leveren aan het begrijpen en onthouden van de lesstof.

 

Veel variatie mogelijk met de Bewegend leren materialen

De Bewegend leren spelmaterialen bieden veel variatie mogelijkheden. In de Move cube kunnen diverse opdrachten in de hoezen geschoven worden. Zo wordt de dobbelsteen voorzien van opdrachten voor taal, rekenen of wereldoriëntatie. En door combinatie van de markeerschijven met nummer, de dobbelstenen en pittenzakken met nummers zijn een variëteit aan opdrachten te bedenken. Dat maakt Bewegend leren elke keer weer uitdagend.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag