Belang van fijne motoriek

De fijne motoriek van ons lichaam is nodig om subtiele bewegingen te kunnen maken, zoals knippen, schrijven en tekenen. Het zijn vaak bewegingen waar veel aandacht en concentratie voor nodig is, maar ook wel automatische bewegingen, zoals het klikken met een muis. Niet ieder kind ontwikkelt de fijne motoriek even goed en dan is het belangrijk om dat te stimuleren. De producten in ons assortiment doen dat op een uitdagende en plezierige manier. De spelletjes zijn leuk om te doen en geven kinderen een gevoel van succes als ze een bepaalde beweging voor elkaar krijgen.

 

Knikkers voor de fijne motoriek

Knikkers zijn klein, glad en rond en kunnen zomaar uit de vingers glippen. Dat maakt ze heel geschikt om de fijne motoriek mee te trainen. Zoals in het spelletje Klikk-klakk, met tien keramische magneetknikkers. Het is direct hoorbaar en zichtbaar als de speler zijn of haar knikker tegen een knikker in het veld weet te gooien. Of de magneetplank, waarbij spelers beurtelings een magneetknikker moeten leggen. De plank heeft twee speelzijden, met een makkelijker en moeilijker kant. Ook de magneetbox gooit hoge ogen voor de fijne motoriek; hierbij moeten kinderen alle magneetknikkers op de juiste plek krijgen. Een spel dat ook om geduld vraagt.

Een hele andere manier om knikkers te gebruiken is op de Draaiworm. Twee knikkerbanen zitten gedraaid tegen elkaar aan en aan beide uiteinden zijn twee handvaten bevestigd. De speler laat de knikker van de ene naar de andere kant rollen en bij te snel of te langzaam draaien, valt de knikker. Een speelse prikkel voor de fijne motoriek, hand-oog coördinatie en concentratievermogen. Ook de ‘doorgaande knikker’ is een concentratiespel, waarbij de knikker langs een opstaand randje moet rollen. Is de knikker aan het einde van de baan, dan moet de speler het spel voorzichtig omdraaien zodat de knikker aan de andere kant verder rolt.  Alle knikkerspelletjes zijn geschikt voor kinderen van vier jaar en ouder.

 

Plaats uw bestelling voor fijne motoriek

Koop uw materialen voor fijne motoriek bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag