1 2  

Jongleren kunnen we allemaal

Jongleren is ontzettend populair en dat is eigenlijk nooit anders geweest. Zoals veel sporten en spelvaardigheden, ligt ook de oorsprong van jongleren in een heel ver verleden. Er zijn muurschilderingen gevonden van het Oude Egypte, waarop vrouwen ballen in de lucht houden. Tegenwoordig is jongleren al lang niet meer beperkt tot ballen en gebruiken jongleurs allerlei materialen, zoals doekjes, ringen, clubs en devil sticks. Natuurlijk zijn er ook sensatiejongleurs, die gevaarlijke objecten gebruiken zoals messen of brandende fakkels. Alles hangt af van de trefzekerheid en timing waarmee de jongleur zijn materialen gooit en vangt. Een vaardigheid die we allemaal kunnen oefenen en ontwikkelen!

 

De diabolo

Ook de diabolo heeft een permanente plek veroverd, zowel in het circus als onder jongeren die graag hun ‘skills’ laten zien en verbeteren. Een diabolo is een zandlopervormig object met een touw in het slanke midden. De beoefenaar heeft de handvaten vast, die aan de uiteinden van het touw zitten en beweegt deze snel open neer om de diabolo vaart te geven. Vervolgens voert hij de meest ongelooflijke trucks uit met de diabolo, die hij steeds weer feilloos opvangt met het touw.

 

Onze jongleermaterialen

Voor een populair en vrolijk spel als jongleren hebben we natuurlijk een uitgebreid assortiment samengesteld. U vindt het complete aanbod met alle specificaties in deze webshop. Hieronder komt een aantal producten aan bod voor beginners en gevorderden:

  • Jongleerbal: een zachte jongleerbal voor intensief gebruik met een elastische PU coating, die zich naar de hand vormt. Ideaal voor de gevorderde jongleur.
  • Jongleerdoekjes: set van drie neon gekleurde doekjes om de traditionele ‘Cascade’ te oefenen. De ene hand gooit een doekje omhoog richting de andere hand, die er een doekje onderdoor gooit en het eerste doekje vangt, etc. De doekjes komen langzaam naar beneden en geven de jongleur alle tijd om het spel onder de knie te krijgen.
  • Canadian flowerstick: een devilstick voor beginnende jongleurs, met extra grip door de stok die enigszins kleverig aanvoelt.

 

Plaats uw bestelling voor jongleren

Koop uw jongleermaterialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag