1 2  

De balans in speciaal bewegingsmateriaal

In beweging zijn heeft alles te maken met in balans zijn. Ook al heb je een motorische beperking, moet je revalideren na een blessure of ben je slechthorend of –ziend. Wie de balans vindt kan op heel veel manieren bewegen en met veel plezier. Daar is ons assortiment speciaal bewegingsmateriaal op gericht; enerzijds het ondersteunen van mensen bij het verbeteren van hun fysieke balans en anderzijds het verrijken van een sport of spel door een bel of blinddoek te gebruiken.

 

Speciaal bewegingsmateriaal voor jong en oud

Zoals hierboven al naar voren kwam is balans (of evenwicht/coördinatie) een cruciaal onderdeel bij revalideren en het verbeteren van lichaamsfuncties. Daar hebben we dan ook een keur aan speciale bewegingsmaterialen voor geselecteerd. Producten die op hun eigen manier de gebruiker uitdagen. Een greep uit het aanbod:

  • De Pedalo: fietsen zonder zadel of stuur. Dat is pas balanceren! De Pedalo’s (er zijn allerlei varianten, zoals enkel, dubbel en slalom) worden veel gebruikt bij coördinatie-, stabilisatie en spierversterkende oefeningen.
  • De Pedasan looptrommel: een trommel die over de grond rolt als de gebruiker erop gaat lopen. Dit speciale beweegmateriaal is niet alleen goed voor het evenwicht, de balans en het zelfbewustzijn, maar geeft tegelijkertijd de voeten een massage. De looptrommel wordt veel gebruikt bij circusactiviteiten in het onderwijs, kinderopvang en kinderfysiotherapie.
  • De Balanswip: een typisch geval van een speciaal bewegingsmateriaal dat er heel eenvoudig uitziet, maar waarbij schijn bedriegt! Na het vinden van het juiste evenwicht moet de gebruiker zijn of haar evenwicht zien te bewaren en dat vergt veel coördinatie en spiercontrole.
  • Stelten: het traditionele straatspel dat altijd leuk blijft. Als extra uitdaging kan een stelt twee paar voetsteunen boven elkaar krijgen, om tijdens het lopen te proberen naar boven of beneden te stappen.

 

Kleurrijk speciaal bewegingsmateriaal voor de kleintjes

Kinderen houden van vrolijke, felle kleuren en natuurlijk voldoen onze speciale beweegmaterialen daaraan. Deze producten zijn even leuk als leerzaam, zoals het balansparcours. Een uitdagend parcours van evenwichtsbalken op verschillende hoogtes, met daar tussenin een aantal plateautjes om even uit te rusten (en de balans te hervinden). Of de rotsblokken in verschillende hoogtes en groottes, die steeds in andere patronen gelegd kunnen worden.

 

Meer informatie over speciaal bewegingsmateriaal van Nijha

Koop uw spelmaterialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag