1 2 3 4 5  

Speelballen in alle soorten, kleuren en maten

De ballen in deze categorie horen niet bij een sport, zoals voetballen, basketballen of volleyballen. Toch hebben al deze ballen wel degelijk een specifiek doel. Er zijn ballen bij voor het bewegingsonderwijs (lichamelijke opvoeding), voor de fysiotherapie of om mensen in contact te brengen met (een bepaalde) sport. De onderverdeling die we maken in deze speelballen wijst u snel de weg naar een bal van uw gading: van foamballen en zachte ballen en ballonnen, naar stevige, kleine, grote, speciale en rinkelballen.

 

Speelballen gemaakt van foam

Foamballen zijn een veelgebruikt alternatief voor een ‘regulier’ bal om een bepaalde sport onder de knie te krijgen. Waar een gewone volleybal of handbal hard kan aankomen, zorgt het zachte foam ervoor dat de sporter zich helemaal kan toeleggen op het ontwikkelen van techniek en vaardigheden. Wanneer deze onder de knie zijn zal de overstap naar een hardere speelbal geen probleem zijn, want wie ballen op de juiste manier gebruikt loopt weinig risico op blessures. U vindt bij ons zowel foamballen met een open structuur, een coating en een PU huid. Ballen met een open structuur hebben geen beschermlaag. Dit zijn hele fijne speelballen, maar ze kunnen wel vuil opnemen en hun stuitvermogen verliezen. De bal van gecoat foam is compacter en stuitert meer voorspelbaar. In klein formaat zijn dit de ideale speelballen bij sporten als tennis en tafeltennis. De foamballen met PU huid hebben een kern voorzien van een polyurethaan huid. De dikte en grip kan variëren, maar alle foamballen van Nijha zijn voorzien van een olifantenhuid. De meest duurzame variant, die speelballen van foam de beste grip geeft.

 

Speelballen in allerlei categorieën

Het spel, de spelers en de locatie bepalen welke bal het meest geschikt is voor uw situatie. Zo is een ballonbal heel licht van gewicht met eigenschappen van een ballon, wat deze speelbal minder geschikt maakt voor buitengebruik. Een zuchtje wind en hij waait weg. Zo kunt u bij ons altijd een speelbal vinden die aan al uw eisen voldoet. Naast de reguliere ballen hebben we ook allerlei speelballen met grappig, opvallende of spannende eigenschappen, zoals de bellenbal, soft punch- en zitbal of de ritmische gymbal. Bekijk het assortiment voor alle mogelijkheden.

 

Meer informatie over speelballen van Nijha

Koop uw speelballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag