De kwaliteit van foamballen

Een foambal moet garant staan voor lang sport- en speelplezier. Bij Nijha vindt u foamballen in alle soorten en maten, voorzien van verschillende toplagen. Deze laag bepaalt samen met de compactheid van het foam hoe duurzaam een bal is. Om eenvoudig de juiste keuze te kunnen maken, hebben we een matrix samengesteld met de eigenschappen van al onze foamballen. Van hun afmetingen en afwerking, tot de mate van stuit en de gebruiksmogelijkheden. Bekijk de matrix, of maak direct uw keuze in onze webshop.

 

De toplaag van luchtgevulde ballen

De afwerking van een luchtgevulde bal is dus veelzeggend. We onderscheiden drie manieren: open structuur foam, gecoat foam en foam met een PU huid.

  • Open structuur foam: dit zijn foamballen zonder beschermlaag. Ze zijn zachter en goedkoper dan ballen met beschermlaag, maar het nadeel is dat ze vuil op kunnen nemen en plukbaar zijn. Na veelvuldig gebruik kan ook het stuitvermogen verdwijnen.
  • Gecoat foam: de buitenkant is versmolten tot een gladde laag, waardoor deze ballen compacter zijn en betrouwbaarder stuiteren. In klein formaat zijn deze ballen perfect voor slagspelen zoals tennis en tafeltennis.
  • Foam met een PU huid: om de kern van foam is een polyurethaan toplaag aangebracht. De dikte en grip van zo’n huid kan variëren en wij hebben gekozen voor de ‘olifantenhuid’: de meest duurzame afwerking, die het meeste grip biedt.

 

Welke foambal gebruiken?

De activiteit die u wilt gaan doen bepaalt welke bal daar het meest geschikt voor is. De stelregel: hoe compacter de bal, des te zwaarder en des te actiever de stuit. Een flinke stuit kan prettig zijn voor beginners, al variëren de voorkeuren per persoon.

 

Plaats uw bestelling voor foamballen

Koop uw foamballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag