Oefeningen met stokken

Stokken zijn een handig hulpmiddel bij allerlei gymoefeningen voor jong en oud. Senioren gebruiken een stok vaak om beter hun evenwicht te kunnen bewaren tijdens oefeningen, zoals het zijwaarts optillen van een been. Ook bij het vinden van de juiste houding komt een stok van pas. Door de stok bijvoorbeeld achter de schouders te leggen en met beide handen vast te houden, blijft de rug mooi recht. Dit draagt bij aan oefeningen om spieren te versoepelen en te trainen. Bij lessen lichamelijke opvoeding op het basis- en voortgezet onderwijs, is de stok een mooi obstakel. Verbind een stok bijvoorbeeld met koppelstukken aan twee honkpalen en er ontstaat een horde om overheen te springen of onderdoor te kruipen. Dat kan niet alleen horizontaal, maar ook diagonaal; verbind twee stokken aan elkaar en bevestig de ene kant bovenaan een honkpaal en de andere kant onderaan een tweede honkpaal. Zo creëert u een letter ‘N’ om allerlei oefeningen mee te kunnen doen.

 

Stokken in het assortiment van Nijha

Wij hebben twee soorten stokken in ons assortiment:

  • Een stok van gelakt essenhout, met een lengte van 100 centimeter en een doorsnede van 2,5 centimeter;
  • Een kunststof stok in de kleuren rood, groen, blauw of geel, met dezelfde lengte en doorsnede als de houten stok. Deze kunststof variant is breukbestendig, elastisch en watervast. Beide uiteinden zijn voorzien van afgeronde kunststof inslagdoppen, zodat u de stokken ook kunt gebruiken voor schuifhockey zonder de vloer te beschadigen of strepen achter te laten.

 

Schuifhockey met stokken

Stokken zijn ideaal voor een potje schuifhockey, wat een populaire sport is voor mensen met een verstandelijke beperking. Gebruik een rubberen ring als puck, die met de stokken richting het doel van de tegenpartij geschoten moet worden. Succes verzekerd!

 

Plaats uw bestelling voor stokken

Koop uw stokken bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag