Touwtjespringen als spel en sport

Touwtjespringen is een van de oudste spelvormen die er bestaan. De eerste aanzet tot het spel stamt al uit het oude Griekenland en in de duizenden jaren daarna is het onverminderd populair gebleven. Op schoolpleinen is touwtjespringen een sociale activiteit, waarbij groepen spelers beurtelings – en soms met meerdere springers tegelijkertijd – kunnen springen. Met een lang touw dat ergens aan vast geknoopt zit kunnen twee kinderen samen spelen en een korter touw is ook geschikt om individueel mee te springen. Kinderen leren snel nieuwe vaardigheden en touwtjespringen biedt daar genoeg mogelijkheden voor. Een aantal bijzondere vormen van touwtjespringen (ook wel rope skipping genoemd):

  • Chinese wheel: tegelijkertijd springen en draaien aan een touw voor de persoon naast je. Zo ontstaat een lijn of kring van personen die allemaal in hun eigen touw springen.
  • Traveller: deelnemers staan in een rij achter elkaar, zonder touw. Er is één springer met een touw die al springend langs komt en op het moment dat de springer bij je is, spring je mee in het touw.

 

De springtouwen van Nijha

Ons assortiment springtouwen is breed en varieert van een touw van drie meter, tot een touw van maar liefst tien meter. Hier kan een hele rij kinderen achter elkaar in springen. We hebben springtouwen van vinyl die in twee handvatten aan de uiteindes draaien, zodat het touw niet kan opdraaien. Daarnaast hebben we ook touwen van kunststof vezels, hennep en nylon beschikbaar.

 

Touwtrekken

Touwtrekken is een leuke krachtsport, waarbij meestal meerdere deelnemers samenwerken om de tegenstanders over een streep te trekken. Met een diameter van 21 millimeter heeft ons touwtrek-touw een uitstekende grip. Het materiaal is een op hennep lijkende kunstvezel, die prettig in de hand ligt.

 

Plaats uw bestelling voor touwen

Koop uw touwen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag