Lopen en springen op de baan

Atletiek wordt wel de Moeder der Sporten genoemd, omdat het alle menselijke basisbewegingen omvat: lopen, springen, gooien en vangen. De ovale vorm van een atletiekbaan nodigt dan ook enorm uit om van start te gaan en niet meer te stoppen totdat je geen stap meer kunt zetten. Hardlopen vergt een grote concentratie, die op de atletiekbaan snel op te roepen en vast te houden is. De rechte stukken, afgewisseld met flauwe bochten geven de renner steeds een nieuwe horizon om zich op te richten en de rest van de omgeving verdwijnt naar de achtergrond. Wat er allemaal aan atletiekoefeningen in de middencirkel (ovaal) van de baan gebeurt gaat volledig aan de renner voorbij. Atletiek is een van de weinige sporten die zowel individueel als in teams worden beoefend. Voor zowel de eenling als de groep heeft Nijha mooie materialen beschikbaar ter ondersteuning van de activiteiten. Hieronder vindt u een kleine greep uit ons assortiment.

 

Estafettestokjes en trainingshordes

Een estafetteloop moet zonder zichtbare onderbrekingen plaatsvinden. De ene loper geeft het stokje over aan zijn teamlid op exact het juiste punt, als beiden dezelfde snelheid hebben. Maar heel soms gaat dat mis en valt het stokje bijna in slow motion naar de grond. Die paar seconden die de loper nodig heeft om het stokje op te pakken betekenen direct het verlies van de wedstrijd. Het allerbelangrijkste aspect van een estafettestokje is dan ook de grip. Direct daarna komt het gewicht, want een stok die zwaar in de hand ligt belemmert de loper. Daarom zijn onze estafettestokjes hol van binnen en voorzien van een uitstekende grip.

Hordenlopen is een van de meest inspannende vormen van atletiek – of sport in het algemeen – die er bestaan. De loper moet niet alleen snelheid ontwikkelen, maar ook sprongkracht als een explosieve uitbarsting bij elke nieuwe horde. Een prachtige sport om naar te kijken. Nijha heeft verschillende oefen- en wedstrijdhordes geselecteerd voor op de baan. De hordes zijn in hoogte verstelbaar, met als optionele functie dat een omgevallen horde vanzelf weer omhoog komt door een contragewicht.

 

Meer informatie over onze artikelen voor lopen en springen

Koop uw materialen voor lopen en springen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag