De hoogte van een badmintonnet

Over de kwaliteit van onze badmintonnetten valt niet te twisten. U kunt zowel voor vaste als vrijstaande netten bij ons terecht en daarnaast hebben we een prachtig net voor outdoor gebruik: het Freeplayer Smashpakket. Niet alleen geschikt voor badminton, maar ook voor andere netsporten zoals volleybal en zelfs voetbal. De kwaliteit en diversiteit van ons assortiment staan dus buiten kijf, maar de juiste hoogte van een badmintonnet is een heel ander verhaal. Ondanks bestaande spelregels en reglementen ontstaat hier vaak discussie over. Om dat aan het begin van dit verhaal over badmintonnetten voor eens en voor altijd op te lossen: de bovenkant van het net moet in het midden van het veld 1.524 meter boven de grond hangen en aan de zijlijnen voor dubbelspel 1.55 meter. Voor andere vormen van badminton gelden weer andere hoogtes. Bij zitbadminton bijvoorbeeld moet de bovenkant van het net in het midden van het veld op 1.176 meter hangen en voor rolstoelbadminton is dat 1.372 meter. Tot op drie decimalen nauwkeurig!

 

Netten voor meerdere velden en vrijstaand

Een klas of vereniging die gaat badmintonnen wil vaak zoveel mogelijk spelers tegelijk laten spelen. Daarom heeft Nijha een badmintonnet met een lengte van 6.10 meter, dat u kunt spannen met de volleybalspaninrichting. Voor extra ondersteuning tussen de verschillende netten kunt u losse honkpalen gebruiken, waarover hieronder meer.

Zoekt u een vrijstaande badmintoninstallatie voor binnen of buiten gebruik? Bij ons vrijstaande net is zelfs een stabiele vloervoorziening geen vereiste, want het contragewicht in het systeem zorgt voor genoeg stevigheid. De staanders zijn te verrollen zodat u ze moeiteloos kunt verplaatsen zonder zwaar te tillen. U spant het net eenvoudig aan door de netkabel strak te zetten in de clamcleat die op de paal is bevestigd.

 

Losse honkpaal voor extra ondersteuning

Onze compleet vernieuwde honkpaal ondersteunt een extra lang net dat u over verschillende speelvelden wilt bespannen. De rubberen voet zorgt voor een zachtere aanraking en zodoende voor meer veiligheid. En de bovenkant van de honkpaal is voorzien van een uitsparing om uw badmintonnet op wedstrijdhoogte te brengen!

 

Meer informatie over onze badminton netten

Koop uw badminton netten bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag