Kies de beste badmintonrackets

De keuze voor het juiste badmintonracket hangt nauw samen met de beoogde doelgroep en de frequentie van het geplande gebruik. Het duurste racket is niet per definitie het beste voor elke speler. U kunt op de volgende factoren letten bij de aanschaf van rackets voor uw school of vereniging:

  • Materiaal: goedkopere rackets bestaan grotendeels uit staal, waar duurdere rackets van aluminium, carbon, graphite of composiet materiaal zijn gemaakt. Dat maakt deze rackets lichter en stijver. De exacte eigenschappen verschillen per materiaalsoort en voor het onderwijs – frequent gebruik door verschillende sporters – adviseren we een aluminium frame met carbon shaft. Een superlicht en stug wedstrijdracket is te kwetsbaar voor deze setting.
  • Snaren: de nylon besnaring van goedkopere rackets functioneert prima bij beperkt en gecontroleerd gebruik. Gaat u de rackets vaak gebruiken met grote groepen waar minder overzicht is, dan kunnen we een multi filament besnaring aanraden.
  • Bespanning: Hoe strakker de bespanning, hoe groter de controle over de slag. Het nadeel van een strak bespannen racket is dat het racket kwetsbaar is bij vallen. Wij omzeilen die kwetsbaarheid en mogelijke beschadigingen, door populaire schoolrackets wat minder strak te bespannen. De spelers merken geen verschil, maar uw rackets gaan langer mee bij hetzelfde gebruik.
  • Flex: hoe flexibeler het racket, hoe meer snelheid de shuttle krijgt na een slag. Dat is een voordeel, maar tegelijkertijd zorgt flexibiliteit voor minder controle over de shuttle. Beginnende badmintonspelers zijn meer gebaat bij een racket met medium flex stabiliteit, zoals onze populaire schoolrackets Smash, S-Shape en G-force.

 

Solide rackets voor zwaarder gebruik

De serie rackets van Nijha bevat voor elke speler een perfecte keuze. Ook spelers die een racket zoeken voor zwaarder gebruik vinden bij ons iets van hun gading. Zo hebben we de G-force; een oerdegelijk racket. Het hoekige frame zorgt voor een effectiever slaggebied en het interne T-stuk maakt de shaft en het slagblad extra sterk. Daarnaast is er de Kanikapot en die kan niet kapot! Een uniek racket dat zo solide is, dat zelfs het leger er lang mee speelt.

 

Meer informatie over onze badmintonrackets

Koop uw badmintonrackets bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag