De eisen aan een shuttle

Shuttles moeten aan bepaalde eisen voldoen en daarom hebben alle shuttles ongeveer dezelfde eigenschappen: een gewicht tussen 4,74 en 5,50 gram, veertjes met een lengte van 62 tot 70 millimeter, een diameter aan de bovenkant van 58 tot 68 millimeter en een dop met een bolle onderkant en een diameter van 25 tot 28 millimeter. Er zijn twee soorten shuttles: nylon en veren. De nylon shuttles hebben over het algemeen een wat langere levensduur, maar ze zijn ook minder nauwkeurig te spelen. De veren shuttle is een stuk sneller en de speler heeft er vaak meer controle over. Iedereen die wel eens onwennig met een badmintonracket in de hand heeft gestaan weet dat het effectief slaan van een lichtgewicht shuttle, met een lichtgewicht racket moeilijker is dan het lijkt. De shuttle moet op exact het juiste moment geraakt worden en er is flink wat slagkracht bij nodig.

Als sport- en spelspecialist houden wij van bijzondere sportprestaties, zoals deze van de Maleisiër Tan Boon Heong die we hier toch met u willen delen: hij sloeg een shuttle met de recordsnelheid van 421 kilometer per uur! 

 

Nylon en veren shuttles

U kunt bij ons terecht voor zowel nylon als veren shuttles. De nylon shuttle Yonex Mavis 10 bijvoorbeeld is gemakkelijker achterin het veld te spelen, dankzij de harde nylon dop. Hierdoor reageert de shuttle bovendien direct. De soepele nylon rok zorgt voor een snelle en stabiele vlucht. Deze shuttle is ook in een gele variant verkrijgbaar, voor betere zichtbaarheid. Onze veren shuttle is een sterk product dat geschikt is voor het onderwijs en trainingsdoeleinden. De snelheid van deze shuttle is medium en de veren zijn verlijmd in een kurk dop.

 

Fluffballen

Fluffballen zijn een leuk alternatief voor shuttles. Deze zachte gele ballen hebben een dempend effect op het racket, waardoor de bal wat trager speelt dan een foambal of shuttle. Dat geeft de speler iets meer tijd om in de juiste positie te komen. De fluffbal is de ideale bal ter voorbereiding op badmintonnen met een shuttle.

 

Meer informatie over onze shuttles

Koop uw badminton shuttles bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag