Laagdrempelige sport in de wijk

Kinderen komen over het algemeen bij de kleutergym of op school voor het eerst in contact met sporten. Gymles, schoolzwemmen en balsport- en spelen op het schoolplein hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen die graag hun energie ergens op uitleven. Door sportmogelijkheden in een wijk te realiseren, kunnen kinderen ook buiten schooltijd lekker gaan sporten. Veel is er vaak niet voor nodig; een basketbalring of –paal is meer dan genoeg. De ideale locatie is een plek waar er nog meer voor kinderen is te vinden, zoals bij een speelplaats of ‘hangplek’ waar bankjes staan voor de toeschouwers die niet mee basketballen.

 

Olifantbasket

Een grote en zware basketbal in zo’n klein netje gooien valt nog niet mee. Dat vergt voor de meesten een tijdje oefening. Dan is het leuk om met een groter net te beginnen, om af en toe succes te hebben met scoren. Het gevoel van mikken op een net en met een boogje raak gooien blijft hetzelfde als de basket straks wat kleiner wordt. En een extra leuk effect bij de olifantenkorf: er is bovenin één gat waar de bal in moet, maar hij kan er op vijf verschillende plekken uitkomen. Het is altijd weer spannend wie de bal krijgt! Dit spel is leuk voor kleintjes, maar ook oudere kinderen blijven naar de basket komen.

 

Basketbalpalen, -borden en –ringen

Basketbalpaal Kick en basketbalpaal Super Strong zijn twee populaire sportvoorzieningen in wijken en bij speelvelden. De Kick heeft een stoer stalen basketbalbord met een outdoor uitstraling. De constructie van de paal is oerdegelijk en berekend op oneigenlijk gebruik. Deze paal is ook verkrijgbaar met een wit bord en met een bord waar u naar wens iets op laat bedrukken.

De basketbalpaal Super Strong bewijst zich al tientallen jaren op campings, bij speeltuinen en in wijken. Een simpel wit bord, een ring zonder net en een stevige paal die tegen een stootje kan. Nu nog een bal en meer heeft buiten basketbal niet nodig.

 

Meer informatie over onze producten voor basketbal in de wijk

Koop uw basketbal materialen voor in de wijk bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag