Basketballen voor beginners en van NBA kwaliteit

Basketbal is een dynamische balsport die fantastisch is om te spelen en naar te kijken. Naast baskets van goede kwaliteit, heeft Nijha ook een uitstekend aanbod aan basketballen. Met ruim tien verschillende ballen, zowel voor de kleine handjes van kinderen, als voor de professionele basketballers op topniveau. Bij deze laatste categorie staat het NBA keurmerk garant voor de kwaliteit; ballen van het toonaangevende merk Spalding die wereldwijd gebruikt worden in de big leagues.

 

De keuze voor een basketbal

De kwaliteit van een basketbal wordt grotendeels bepaald door de toplaag van de bal enerzijds, en de hoeveelheid winding om de binnenbal anderzijds. Een goede toplaag zorgt voor een prettig balgevoel en voorkomt slijtage. Hoe duurder de bal, hoe meer winding om de (butyl) binnenbal zit en hoe dikker de toplaag. Voor extra bounce wordt soms nog een laag foam toegevoegd onder de toplaag.

Al onze Spalding ballen voldoen aan de beste kwaliteit en hebben slijtvaste eigenschappen. Daarnaast heeft iedere bal nog unieke eigenschappen waar u bij de keuze van uw ballen op kunt letten. Zoals:

  • Spalding NBA silver outdoor: een echte street basketbal met diepliggende lijnen voor een perfect balgevoel.
  • Spalding NBA grip control: basketbal voor binnen- en buitengebruik met diepere groeven voor het prettige balgevoel en een speciale rubber samenstelling.
  • Spalding WNBA all star pro: wedstrijdbasketbal voor dames die veel gebruikt wordt in Europa, voorzien van een unieke microfiber touch technologie.
  • Spalding WNBA: de officiële bal van de Amerikaanse vrouwencompetitie, de WNBA. Het unieke design met twee panelen zorgt voor ultieme grip en de bal is gemaakt van microfiber kunstleer.
  • Spalding NBA ZK pro platina: topbasketbal, voorzien van FIBA en NBA keur. Dit is de meest verkochte indoor basketbal ter wereld! De bal is opgebouwd uit vier lagen microfiber leer, waarvan de toplaag extra diepe groeven heeft voor meer grip.

 

Basketballen voor beginners

Beginnende basketballers zijn gebaat bij een lichtere en kleinere bal. Ook hierin bieden we een ruime keuze, zoals de basketbal Take-off, die goed stuitert en een opvallende kleurcombinatie heeft zodat kinderen de bal goed zien aankomen. Om de keuze voor de juiste bal gemakkelijk te maken, hebben we alle ballen in een overzichtelijke matrix gezet voorzien van hun eigenschappen en de doelgroep waar de bal voor is bedoeld.

 

Meer informatie over onze basketballen

Koop uw basketballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag