Inspanning versus ontspanning

Fitness en wellness liggen in elkaars verlengde. In feite staat fitness voor inspanning en wellness meer voor ontspanning, twee tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen om in balans te zijn. En dat is precies wat Halbert Dunne - een Amerikaanse arts, die de term wellness bedacht - voor ogen had. De artikelen in ons wellness assortiment zijn grotendeels matten om oefeningen op de grond uit te voeren. De matten zorgen voor een comfortabele ondergrond waarop de sporter een lichte of juist hele intensieve training kan afwerken. Bij grondoefeningen wisselen inspanning en ontspanning elkaar vaak af. Na een serie van 100 sit-ups laat de sporter de spieren even rusten. Dit zorgt voor de beste workout en voorkomt dat het lichaam overbelast wordt; een gevaar voor met name beginnende sporters, aangezien een gemotiveerde sporter mentaal vaak heel veel aankan, maar het lichaam daar nog niet klaar voor is. Onze wellness producten dragen bij aan een gezonde manier van trainen die mooi in balans is.

 

Matten en step

Bij grondoefeningen is de inspanning makkelijk af te wisselen met ontspanning, doordat sporters zich helemaal uit kunnen rekken om alle spieren te laten rusten. Daarom bestaat onze categorie Wellness vooral uit diverse matten, aangevuld met een step. De step heeft een breedte van 35 centimeter en is daardoor ook heel geschikt om zittend of liggend oefeningen op te doen. De matten bieden een uiteenlopende mate van comfort en ondersteunen de gebruiker bij bijvoorbeeld Yoga. Een kort overzicht van onze matten:

  • De fitnessmat Workout is een eenvoudige mat voorzien van antislipfolie en een PE-beschermlaag. Deze laag maakt de mat slijtvaster.
  • De fitnessmat Pro is een korte mat van PE schuim, die opvouwbaar is. Ook de Pro heeft een antislip-laag en beschermlaag.
  • De fysiomat Star is breed inzetbaar bij fysiotherapeutische oefeningen en wordt geleverd inclusief stretchbanden.
  • De fysiomat Excellent is extra dik met een optimale demping. Deze mat is gethermoformeerd, 5x gevouwen en voorzien van twee stretchbanden. De mat is verkrijgbaar in twee formaten.
  • De Yoga mat wordt inclusief tas geleverd en vormt een comfortabele ondergrond bij zit- en ligoefeningen.

 

Meer informatie over onze wellness producten

Koop uw wellness producten bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag