De vele eigenschappen van golfballen

In elke balsport is de kwaliteit van de bal belangrijk, maar toch zijn er weinig sporten waarbij de bal het spel zo beïnvloedt als bij golf. De golfbal heeft een flinke historie en verschillende aspecten van de bal zorgen voor een hogere of juiste lager vlucht, de richting die de bal opgaat en de afstand die de bal aflegt. Voor de ballen die wij in het assortiment hebben opgenomen is dit minder van belang, aangezien deze ballen bedoeld zijn voor VO en BO leerlingen die voor het eerst met de golfsport in aanraking komen. Vanzelfsprekend zijn deze ballen van uitstekende kwaliteit en ondersteunen ze de golfer bij het leren van putten, afslaan en chippen.

 

De eisen aan een golfbal

De regels van golf schrijven voor dat de diameter van een golfbal niet kleiner mag zijn dan 4,267 centimeter. Dat komt met drie decimalen dus vrij nauwkeurig. Het gewicht mag maximaal 45,93 gram zijn. Deze hedendaagse golfbal is pas in de 20e eeuw ontstaan; daarvoor speelden golfers met de featherie (en in de 17e eeuw zelfs nog met houten ballen). De featherie was een bal van leer, gevuld met veren en werd rond 1848 opgevolgd door de ballen van guttapercha (gutties) die goedkoper waren en een meer aerodynamisch oppervlak hadden. Tegenwoordig heeft een golfbal meerdere lagen, waardoor de fabrikant de bal nog preciezere eigenschappen kan meegeven. De buitenkant – de schil – is harder of zachter, naar gelang van de voorkeuren van spelers. Een harde schil zorgt voor meer richting, afstand en duurzaamheid, maar minder gevoel. Een zachtere schil zorgt voor meer spin, stuurbaarheid en gevoel, maar minder afstand. De meest gangbare kleur voor golfballen is nog altijd wit. Dit heeft zeker op grote afstanden zijn voordelen, aangezien wit minder licht absorbeert dan andere kleuren en daardoor het beste zichtbaar is.

 

De soft en rubber golfbal

Nijha heeft twee soorten golfballen in het assortiment: de soft en de rubber golfbal. De soft bal is voor het aanleren van de sport op het BO en VO. Door de demping en de opvallende kleur is dit een veilige bal en door de grotere diameter heeft de speler meer kans om de bal te raken. De rubber golfbal is licht in te drukken en is geschikt voor het VO. Deze bal heeft de grootte van een normale bal en is daarom uitdagender om mee te spelen voor de golfer die al enig club/balgevoel heeft.

 

Meer informatie over onze golfballen

Koop uw golfballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag