Wat is tchoukbal?

Tchoukbal is een fantastische combinatie van verschillende balsporten, waar nieuwe elementen aan zijn toegevoegd. Een tchoukbaldoel is een strak gespannen net op een frame en het frame staat onder een schuine hoek. Zo wordt er een oppervlak gevormd om de bal op te gooien, die vervolgens terug kaatst het veld op. Het doel is om de bal zó te gooien, dat geen van de tegenspelers de bal kan vangen. Als de bal vervolgens buiten de doelcirkel, maar binnen de lijnen van het veld op de grond komt, heeft het team van de gooier een punt gescoord.

Tchoukbal wordt vaak gebruikt als kennismaking met handbal. Zowel op technisch, tactisch en conditioneel vlak hebben beide sporten veel overeenkomsten. Het is dus ook een leuke manier om variatie aan te brengen in handbaltrainingen.

 

Tchoukbalpakket, trainingstchouk en tchoukbalframe

Nijha heeft verschillende sport- en spelpakketen van de Johan Cruijff foundation in het assortiment. Zo ook een tchoukbalpakket. Het is een complete set om tchoukbal te ontdekken, maar u kunt er ook andere gooi- en vangspellen mee doen. Het pakket bevat twee tchoukframes (zoals de doelen bij tchoukbal heten), vier ballen met verschillende eigenschappen, hesjes voor de teams en een aantal andere handige accessoires. Een prachtig en compleet pakket voor elke vereniging of school!

Daarnaast hebben we losse attributen beschikbaar voor het spelen van tchoukbal, zoals een tchoukbalframe en een trainingstchouk. De trainingstchouk heeft een groter oppervlak van 130 x 130 centimeter ten opzichte van 120 x 120 of 100 x 100 centimeter bij het tchoukbalframe. Het grotere netoppervlak zorgt ervoor dat de spelers meer kans hebben om het net te raken.

 

De tchoukbal

De bal voor tchoukbal heeft veel overeenkomsten met een handbal. De speler moet de bal met één hand kunnen vasthouden en gooien, dus grip is belangrijk. Bovendien moet het formaat van de bal zijn afgestemd op de spelers. Om de juiste tchoukbal te kiezen, kunt u kijken in onze matrix voor handballen. Deze specificaties en richtlijnen gelden ook voor tchoukbal en zo kunt u de bal bij verschillende sporten gebruiken. U vindt alle matrixen hier.

 

Meer informatie over onze tchoukbal producten

Koop uw tchoukbal producten bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag