Knotshockey is ook wel bekend als bounceball

Bounceball en knotshockey zijn twee namen voor dezelfde sport, die is afgeleid van het (uni)hockey. Het is dan ook een sport met sticks en ballen, die heel laagdrempelig is. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft het knotshockey in 2006 geïntroduceerd als nieuwe hockeyvariant voor 50-plussers. Heel veel verenigingen pakten de sport meteen op en trokken nieuwe doelgroepen aan, die ook zonder enige hockeyervaring direct een leuk potje konden spelen. Die intuïtieve kwaliteit van de sport maakt dat de populariteit nog steeds groeit en de sticks worden ook voor andere sporten gebruikt. Bijvoorbeeld op het strand zien we een beachvariant ontstaan, met een net, sticks en een strandbal om mee te spelen.

 

Kies de juiste materialen bij knotshockey

Knotshockey wordt niet alleen veel beoefend onder 50-plussers, maar ook op scholen. De sport is een opstapje richting hockey en andere sporten met een stick, zodat de jonge spelers gevoel krijgen voor het raken van de bal. Op het basisonderwijs en voortgezet onderwijs wint knotshockey het nog wel eens van regulier hockey. Dit heeft mede te maken met de zachte materialen – zoals de ballen en het zachte uiteinde van de stick - die het risico op blessures of ongelukken nagenoeg uitsluiten. Het is wel belangrijk om de juiste materialen te kiezen, afgestemd op het gewenste gebruik. Hieronder een kort overzicht van ons assortiment.

 

Drie knotshockey sets

  • De sticks van knotshockeyset Basic zijn licht van gewicht en daardoor ook bovenhands te gebruiken. De set bestaat uit twaalf knotsen (bouncers) en een bal.
  • De sticks van set Foam BO (basisonderwijs) hebben een gecoate schuimkop. Deze set bestaat ook uit twaalf knotsen en een bal.
  • De sticks van set Heavy Duty VO (voortgezet onderwijs) zijn speciaal ontwikkeld voor zwaar en intensief gebruik in het onderwijs. De set bestaat uit tien knotsen. Hier kunt u een losse bal bij aanschaffen die met lucht is gevuld en opnieuw opgepompt kan worden.

 

Meer informatie over knotshockey van Nijha

Koop uw knotshockey materialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag