De kwaliteit van een judopak

Het judopak bestaat uit drie delen: de jas, die Uwagi heet in het Japans, de broek, die Zubon heet en de band, die Obi heet. Judopakken worden meestal van katoen gemaakt, waarbij het grote verschil zit in de zwaarte van de stof. Een enkel geweven pak is lichter en prettig draagbaar voor trainingen, beginners en jonge judoka’s. Het dubbel geweven pak wordt gebruikt voor wedstrijden en heeft extra stiknaden voor de stevigheid. Deze pakken gaan langer mee, maar zijn ook meer ‘aanwezig’ tijdens het sporten. De dikte van de stof maakt dat het pak moeilijker is vast te pakken voor de tegenstander en dat geeft de judoka een voordeel tijdens een wedstrijd. Daarnaast kan een pak ook extra eigenschappen hebben, zoals een zachte binnenkant voor extra comfort, verstevigingen op bepaalde plekken, zoals de rug en knieën, en extra stijfheid. Een pak met meer eigenschappen en dikkere stof is vanzelfsprekend duurder dan een lichter pak en kan tot 500 euro kosten. 

 

De judopakken van Nijha

Nijha heeft een selectie judopakken in het assortiment opgenomen van zeer sterk wafelkatoen. De pakken zijn compleet met broek, jas en band en uitgevoerd in een ecru kleur. Deze pakken zijn perfect voor gebruik op scholen en voor judoka’s die net beginnen. Pas als een judoka serieus gaat judoën op wedstrijdniveau, volstaat dit pak niet meer.

Nijha voert een ruime keuze in maten, voor judoka’s van allerlei leeftijden. Hieronder vindt u het complete overzicht. De maat van het pak kiest u door vijf tot tien centimeter op te tellen bij de lengte van de gebruiker. Dus een kind van 1,65 meter, moet een pak maat 170 hebben:

  • Judopak sr 140, maat 1
  • Judopak sr 150, maat 2
  • Judopak sr 160, maat 3
  • Judopak sr 170, maat 4
  • Judopak sr 180, maat 5
  • Judopak sr 190, maat 6
  • Judopak sr 200, maat 7

 

Plaats uw bestelling voor judopakken

Koop uw judopakken bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag