Korfballen na schooltijd

De korfbalsport timmert flink aan de weg, door scholen en verenigingen te ondersteunen bij hun aanbod voor de jeugd. Het is dan ook een fantastische sport met een heel sociaal aspect. Teams kunnen uit mannen en vrouwen (of jongens en meisjes) bestaan en dat maakt korfbal heel toegankelijk. Ideaal om te spelen in een wijk met alle buurtkinderen na schooltijd of tijdens de lange zomeravonden. En er is niet meer voor nodig dan een korfbalpaal en een bal. Nijha levert een hoogwaardige korfbalpaal voor op schoolpleinen en in wijken, die extra stevig is met het oog op buitengebruik. De korf is gemaakt van metaal en is goed aan de paal verankerd. De verbinding is meer dan sterk genoeg om het gewicht van spelers die eraan gaan hangen te kunnen dragen. Dunken – aan de korf hangen bij het scoren – is eigenlijk niet toegestaan binnen korfbal, maar in de praktijk gebeurt het wel. Vooral in het vuur van het spel willen de spelers de spelregels weleens uit het oog verliezen. Bovendien laten jongeren elkaar bij het sporten in de wijk graag zien welke vaardigheden ze hebben. Daar is onze korfbalpaal dan ook volledig op berekend.

 

Oer Hollands spel

Een korfbalpaal mag eigenlijk op geen speelplein of ‘hangplek’ ontbreken. Dit oer Hollandse spel werd door een Nederlander bedacht en ons land is meer dan eens wereldkampioen geworden. Korfbal heeft veel overeenkomsten met basketbal, wat ook al zo’n populaire sport is. Een bal zo precies gooien dat deze in een kleine korf of basket belandt heeft een betoverend effect op veel spelers. De Nederlandse Korfbalbond wil graag zoveel mogelijk (jonge) kinderen met deze fantastische sport in aanraking brengen en promoot het korfbal op grote schaal. De korfbalpaal-voor-buiten van Nijha sluit perfect aan bij deze ambitie. De paal is drie meter hoog en geschikt voor kinderen uit de midden- en bovenbouwgroepen van het basisonderwijs en natuurlijk de buitenschoolse opvang. Lokale korfbalverenigingen kunnen de paal gebruiken voor een spannende clinic in de buitenlucht, om de verenigingssport naar de wijk te brengen.

 

Plaats uw bestelling voor korfbal in de wijk

Koop uw korfbalmaterialen voor in de wijk bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag