Goede grip op de korfbal

Bij korfbal wordt er alleen gescoord als de bal van bovenaf door de korf gaat. Een bal die van onderen de korf in vliegt en dan weer naar beneden valt, telt niet. En ook een bal die in de bovenkant van de korf belandt, maar er dan door het effect weer uit vliegt levert geen punt op. Korfbal is een erg leuke, energieke sport. De spelers rennen in hoog tempo over het veld, spelen de bal slim rond en proberen een teamgenoot die vrij staat aan te spelen. Het is dus erg belangrijk dat die bal stevig in de hand ligt, met een goede grip. Daar kunt u bij onze ballen volledig op vertrouwen. Wij leveren de officiële IKF (Internationale Korfbal federatie) handballen van het gevestigde merk Mikasa, evenals een uitstekende trainingsbal.

 

Speleigenschappen van onze ballen

Korfbal is een van de weinige sporten waar mannen en vrouwen (of jongens en meisjes) samen in een team zitten. Het formaat en gewicht van de bal moeten dan ook geschikt zijn voor alle spelers. De Mikasa K5 IKF Official heeft de beste speleigenschappen voor wedstrijden op ieder niveau. Ten eerste is de bal goed zichtbaar, dankzij de geel/blauwe kleurencombinatie. Tijdens een wervelende aanloop richting de korf waarbij spelers de bal snel rondspelen, is zo’n opvallende bal een groot voordeel. Het oppervlak van de bal heeft een ‘dimple’ structuur, waardoor de Mikasa meer grip biedt dan de oude wedstrijdballen. Bovendien zijn de blauwe panels voorzien van een groef om de bal nog beter te kunnen controleren. Het aanspelen van teamgenoten komt vaak heel nauwkeurig en korfballers willen de baan die de bal aflegt graag exact kunnen bepalen. Een goede worp maakt het verschil tussen winnen en verliezen!

 

Kleinere Mikasa korfbal voor scholen

De Mikasa K3 IKF Official heeft precies dezelfde eigenschappen als de K5, maar is kleiner en lichter. Deze bal is dan ook ontwikkeld voor de jeugd, die korfbal massaal aan het ontdekken is als fantastische sport. Het aangepaste formaat en de extra stevige grip maken deze bal ideaal voor korfballessen op school. Kinderen kunnen zo de basisvaardigheden leren om vervolgens de overstap naar het verenigingsleven te maken.

 

Trainingsbal

Ook voor korfbaltrainingen hebben we een hele goede bal in huis. Korfbal Spot (maat 5) heeft een fijnmazige PU huid, wat goede grip oplevert en de bal ook op termijn in perfecte conditie houdt.

 

Plaats uw bestelling voor korfballen

Koop uw korfballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag