Korfbalpalen voor binnen en buiten

Zoals bijna alle balsporten, is ook korfbal een sport om overal te spelen. Plaats een korfbalpaal in een lege ruimte en er worden binnen de kortste keren ballen op afgevuurd. Korfbal heeft overeenkomsten met basketbal en beide sporten zijn dan ook erg populair. Maar waar de basketballer mag dribbelen met de bal, blokken en dunken, heeft de korfballer minder bewegingsvrijheid. Een korfballer mag maar twee stappen lopen zodra hij of zij de bal vast heeft en moet de bal dan afspelen aan een teamgenoot. Wanneer een speler een worp richting de mand gooit om te scoren, mag een tegenstander niet blokken. En de mand hangt zo hoog aan de korfbalpaal, dat dunken (springen en de bal in de korf/basket leggen) zelfs voor de langste spelers niet aan de orde is. Dat maakt korfbal enerzijds wat meer statisch, maar nog steeds erg enerverend om naar te kijken. Er worden voortdurend ballen richting de korf gegooid door spelers die soms erg ver van de korfbalpaal af staan. Dat gaat met een elegante boog om de bal hoog en ver genoeg te krijgen, en daar zit flink wat kracht achter.

Als zo’n bal de korf of paal raakt, moet deze stabiel op de plek blijven staan. Die stabiliteit is dan ook een van de belangrijkste eigenschappen van ons assortiment korfbalpalen.

 

Korfbalpaal en –installatie

Onze korfbalinstallatie is bedoeld voor sportfaciliteiten met een grondvoorziening om een paal te plaatsen. De installatie bestaat uit twee aluminium korfbalpalen en twee kunststof wedstrijdmanden. De palen passen in de Nijha grondpot en de installatie kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Daarnaast vindt u losse korfbalpalen in ons assortiment, met een zware schotelvoet of voetplaat om in de ondergrond te bevestigen. Een ruime keuze dus, met voor elke sportzaal, speelplein of ‘hangplek’ de beste materialen.

 

Kunststof korven

De rieten manden worden in korfbal al jaren niet meer gebruikt en hebben plaats gemaakt voor de stevige kunststof korven. In ons assortiment hebben we korven met de gebruikelijke afmetingen, maar ook een korf met een doorsnede van zestig centimeter; twintig centimeter groter dan normaal. Dit verhoogt de kans op scoren en daarmee het spelplezier van (jonge) beginnende korfballers.

 

Plaats uw bestelling voor korfbalpalen en korven

Koop uw korfbalpalen en korven bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag