Als een ridder met uw schermartikelen

Schermen is een dynamische sport waarbij de beoefenaar veel vaardigheden leert en een goede conditie krijgt. Het is een niet-alledaagse bezigheid en daardoor heel interessant voor o.m. verenigingen scholen. Nijha biedt u de schermartikelen om de sport zowel veilig als uitdagend te maken. Ter ondersteuning kunt u een cursus volgen ontwikkeld door oud-bondscoaches van de schermbond en een lesmap bestellen met veel nuttige informatie.

Om de schermsport hangt een zweem van mysterie en romantiek. Naar verluidt heeft in de Middeleeuwen menig ridder zijn leven gelaten tijdens het schermen, om de eer van een vrouwe te verdedigen of haar hand te winnen. Waar men de sport tegenwoordig beoefent met schermartikelen als een degen, floret of sabel, werden in vroeger tijden ook dolken, hellebaarden en zwaarden gebruikt.

 

Schermartikelen om de degens te kruisen

Schermen is een Olympische sport, Het is de kunst om de tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden en dat vergt veel van de spelers. Een schermer moet behendig zijn, tactisch, lichtvoetig en moet snel kunnen reageren. Ook fysiek is het een veeleisende sport, want zonder uithoudingsvermogen, kracht, explosiviteit en lenigheid redt de schermer het niet. Het is een sport met weinig blessures, mede dankzij het uitstekende aanbod in schermspullen met hand- en gezichtsbescherming en de juiste kleding. Nijha biedt u een aantal complete sets aan schermspullen, gericht op de beginner, de meer gevorderde speler en het onderwijs. Daarnaast kunt u ook losse artikelen bij ons bestellen, zoals een vest, sabel of masker.

 

Opleiding en schermartikelen voor docenten LO

Speciaal voor docenten lichamelijke opvoeding (LO) hebben twee oud-bondscoaches een verkorte cursus ontwikkeld. U wordt in een dagdeel opgeleid tot schermleraar onderwijs, inclusief een certificaat. Tijdens de cursus leert u over de omgang met schermartikelen, veiligheid, eigen vaardigheid, methodiek, didactiek en de spelregels. Daarnaast kunt u bij Nijha de lesmap Kennismakingmap Schermen verkrijgen vol technieken, oefeningen en voorbeeldlessen.

 

Meer informatie over schermartikelen van Nijha

Koop uw schermartikelen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag