Hoe werkt Hit and Run?

Hit and Run is een alternatief voor honk- en softbal en de ideale introductie tot deze sporten. Het zijn populaire sporten, die leerlingen van alle leeftijden aanspreken en ze omvatten allerlei doelen van het bewegingsonderwijs, zoals rennen, mikken, slaan, gooien, vangen en samenwerken. Maar het valt niet mee om een bal met een knuppel te raken en bovendien kunnen niet alle leerlingen tegelijk actief zijn. De spelers van het team dat aan slag is moeten wachten op hun beurt en ook de veldspelers staan veel stil. Hit and Run is dan ook ontworpen om zoveel mogelijk spelers te laten bewegen en tegelijkertijd de vaardigheden voor honk- en softbal te leren. Het spel gaat tussen drie teams van twee spelers, waarbij er twee aan slag zijn en vier in het veld staan. De honken liggen niet in een ruitvorm, maar achter elkaar. Dit zorgt voor een compact speelveld, zodat er ruimte is om meerdere partijen op een veld te laten spelen.

 

Materialen voor Hit and Run

Waar honk- en softbalknuppels vaak lang en zwaar zijn, is de Hit and Runknuppel kleiner en lichter. Daardoor is het eenvoudiger om de juiste zwaai te maken en de bal te raken. Ook de ballen zijn lichter en kleiner, waardoor ze minder snel zijn en de slagman meer tijd krijgt om de bal goed te raken. Dat maakt de ballen ook makkelijker om te gooien en te vangen. Dit aangepaste materiaal zorgt voor meer succes bij de spelers en verhoogt zo het spelplezier. Nijha heeft ook een speciaal Hit and Run scorebord in het assortiment om de verrichtingen van de drie teams bij te houden.

 

Uitgebreide speluitleg

Bij de complete Hit and Run set, ontvangt u ook onze uitgebreide speluitleg. Hierin staan de basisprincipes en spelregels beschreven, aangevuld met allerlei ‘uitbouwmogelijkheden’, om het spel aan te passen aan het niveau van de spelers.

 

Plaats uw bestelling voor hit and run materialen

Koop uw hit and run materialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag