Tafeltennisballen volgens de ITTF

De ITTF (International Table Tennis Federation) heeft bepaald dat een officiële tafeltennisbal aan bepaalde eisen moet voldoen. Zo moet de diameter 40 millimeter zijn en moet de bal volkomen rond zijn. Het gewicht is bepaald op 2,7 gram en de kleur is wit of – minder gangbaar – geel of oranje. De afwerking is mat, om te voorkomen dat de bal het licht weerkaatst. De bal is gemaakt van kunststof en moet naadloos zijn. De kwaliteit wordt aangeduid met sterren, waarbij drie sterren staat voor topkwaliteit op het gebied van bijvoorbeeld de stuitkracht, hardheid en rondheid. Bij Nijha vindt u zowel tafeltennisballen in de officiële maatvoering, als grotere ballen die de spelers meer kans geven om de bal te raken.

 

Verschil tussen de ballen

U kunt kiezen uit verschillende tafeltennisballen, afhankelijk van de spelers die ermee gaan tennissen. Zo hebben we:

  • Sterke tafeltennisballen in de officiële maat van 40 millimeter voor algemeen gebruik, verkrijgbaar in wit en oranje, verpakt per zes stuks;
  • Sterke tafeltennisballen in de officiële maat van 40 millimeter voor algemeen gebruik, verkrijgbaar in wit en oranje, verpakt per 144 stuks in een emmer;
  • Extra grote tafeltennisballen van 55 millimeter, verkrijgbaar in oranje, verpakt per 50 stuks in een emmer.

De extra grote tafeltennisballen zijn beter zichtbaar en geven de speler meer controle. Met deze bal kunnen beginners ook al snel een rally spelen en gevoel ontwikkelen voor de baleigenschappen – zoals snelheid en stuitvermogen – en het slaan met een tafeltennisbat.

 

Klein verschil, grote impact

In 2000 heeft de ITTF de diameter van de officiële ballen vergoot van 38 naar 40 millimeter. Een kleine aanpassing, maar hierdoor werd het speltempo wat vertraagd en het spineffect van de ballen verminderd. Dat zorgt voor langere rally’s en meer balcontact, waardoor de sport leuker is om naar te kijken. Zo kan twee millimeter een grote impact hebben op de populariteit van een sport!

 

Plaats uw bestelling voor tafeltennisballen

Koop uw tafeltennisballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag