Eisen aan de tafeltennistafel

Tafeltennis is een sport van internationale allure. Spelers op hoog niveau hebben een onnavolgbare hand-oog coördinatie en slaan schijnbaar onmogelijke ballen terug naar hun tegenstander. Waar beginnende spelers meestal netjes aan het hoofd van de tafel staan, bewegen de professionals zich vrij door de ruimte. De speelruimte moet volgens de voorschriften dan ook minstens veertien meter lang en zeven meter breed zijn. Het speelvlak van de tafel moet 274 centimeter lang en 152,5 centimeter breed zijn. Het tafelblad staat op 76 centimeter hoogte en halverwege het blad is het net gespannen. Elke officiële wedstrijdtafel moet hieraan voldoen, al zijn er voor recreatief gebruik natuurlijk ook tafels van andere afmetingen verkrijgbaar. Het enige – en belangrijkste - kenmerk van de tafels waar nooit van af wordt geweken, is de kleur van het blad. Dat blad mag niet reflecteren want dat kan het beeld van de spelers vertekenen. Bij een snelle sport als tafeltennis betekent dat het verschil tussen winnen en verliezen. Daarom hebben de tafels altijd een donkerblauw of –groen speelvlak.

 

Van simpel tot solide

Nijha levert allerlei tafeltennistafels, van heel eenvoudig tot wedstrijdtafels en zelfs een solide betonnen tafel voor buitengebruik. De meest eenvoudige tafeltennistafel uit ons assortiment is de Midi; een funtafel voor kleinere ruimten met een afmeting van (l x b x h) 181 x 102,5 x 75 centimeter. De Midi is heel snel op te zetten en wordt inclusief netpostinstallatie en net geleverd. De verschillende Stiga tafels voldoen aan de Europese Norm EN-14468-1, klasse A of B. Deze tafels zijn opklapbaar en hebben een verrolsysteem om ze moeiteloos te kunnen verplaatsen. De Stiga Expert Roller CSS is zelfs een echte competitietafel, goedgekeurd door de ITTF (International Table Tennis Federation):

  • voorzien van een extra ‘density’ top voor meer bounce;
  • staanders klappen automatisch in bij het inklappen van de tafel;
  • heel compact op te bergen dankzij het CSS systeem.

 

Plaats uw bestelling voor tafeltennistafels

Koop uw tafeltennistafels bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag