Padel – uitdagend en aantrekkelijk

Padel is een racketsport die snel aan populariteit wint. Het is een mix van tennis en squash en wedstrijden worden gespeeld op een baan van 10 x 20 meter. Om het veld staan wanden en hekken die onderdeel zijn van het spel, een bal mag via een wand gespeeld worden. Dat maakt het spel zeer dynamisch en verrassend. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld, waardoor padel voor een brede doelgroep geschikt is.

 

Rackets

Padel rackets zijn gemaakt van sterke kunststoffen. Het hardschuim slagblad is voorzien van een oersterke kunststof laag. De gaten in het bat vergroten de snelheid van handelen en absorberen de trillingen bij het slaan en geven een perfecte balreactie. Hoe stijver het padel racket, hoe beter de controle. De meeste padel rackets zijn 38 mm dik, dat maakt het racket sterk en stabiel. Ze zijn relatief kort (maximale lengte is 45,5 cm) en daardoor ook voor beginners zeer hanteerbaar. Zeker in combinatie met het lage gewicht dat tussen de 300 - 380 g ligt.

 

Verschillende bladvormen

Padel rackets zijn er in 3 bladvormen: rond, traanmodel en mixvorm. Het ronde model is voor beginners en verdedigende speler het meest geschikt door de grote sweetspot en goede controle. Bij het traanmodel ligt het gewicht wat meer naar voren, er kan met meer kracht gespeeld worden. Zo’n racket past bij spelers met aanvallende speelstijl. De mixvorm past het best bij technische spelers die ook wel willen aanvallen.

 

Padel op school

De compacte en sterke rackets maken padel ook geschikt voor de gymles. Als spelvorm waarbij over de breedte van de zaal gespeeld wordt (waarbij de muren ook gebruikt mogen worden!) of als squashvorm met twee- of meertallen die de bal via de muur spelen. Er kan gespeeld worden met de speciale padel tennisballen die iets kleiner zijn dan de normale tennisballen maar ook de easy tennisballen zijn bruikbaar – deze maken het spel iets trager.

 

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag