Slimme tennisballen

De International Tennis Federation (ITF) heeft bepaald dat een officiële tennisbal een doorsnede moet hebben van 65,41 tot 68,58 millimeter en een gewicht van 56 tot 59,4 gram. Bij Nijha vindt u vanzelfsprekend tennisballen die netjes aan deze richtlijnen voldoen, zoals de schooltennisbal, verkrijgbaar per drie stuks in een koker of per 30 of 60 ballen in een emmer. Daarnaast hebben we slimme tennisballen, die de spelers op allerlei manieren helpen en uitdagen tijdens het spel. Bij het aanleren van tennis op scholen, of het ontwikkelen van vaardigheden in clubverband, kunnen deze ballen een groot verschil maken. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod en de specifieke kenmerken van elke bal.

 

Van Easy tot Dynamic

De Easy tennisbal is er in drie varianten: de Easy bal fast, regular en large. De Easy tennisbal fast voldoet aan de eisen van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn tennis Bond) voor toernooien en competitie voor junioren tot en met tien jaar. De ‘gewone’ Easy tennisbal vertraagt iets nadat de bal stuitert en geeft spelers net iets meer tijd om in positie te komen. Daardoor is dit een ideale bal om indoor mee te spelen. Deze bal is lichter dan een normale tennisbal en voldoet aan de eisen van de KNLTB voor ¾ toernooien met een baanlengte van achttien meter. En de Easy tennisbal large is dé bal om het spel mee te leren: groter, langzamer en extra goed zichtbaar. Deze bal voldoet aan de KNLTB eisen voor minitennis toernooien, op een veld van 12 x 6 meter.

Naast de Easy ballen is er ook de Dynamic bal. Een bal van PU foam met de afmetingen en speleigenschappen van een tennisbal, maar dan minder snel. Spelers kunnen de Dynamic daarentegen wel meer spineffect geven om tactische ballen te plaatsen. Dit is niet de enige foambal die bij ons verkrijgbaar is; we hebben ook gecoate foamballen in verschillende groottes voor indoor tennis, squash-achtige sporten, indoor softbal etc.

 

Plaats uw bestelling voor tennisballen

Koop uw tennisballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag