Zaalvoetballen bij slecht weer

Voetbal is een fantastische sport, maar helaas ook weersafhankelijk. In principe kan er tijdens een stortbui op een nat veld wel gevoetbald worden, maar dat komt het spelplezier en de sportieve prestaties niet ten goede. Zaalvoetbal is dan ook een populair alternatief gedurende de natte en koude maanden. Sterker nog: het is uitgegroeid tot een sport op zich, met eigen materialen, regels en kampioenen!

Zaalvoetbal wordt ook wel ‘futsal’ genoemd, wat is afgeleid van de Spaanse woorden futbol (voetbal) en sala (zaal). De meest gebruikte bal voor futsal is een plofbal, die bijna niet stuitert. Zo past het spel zich aan op de ruimte en is er alle mogelijkheid voor mooie passes, spannende één-tweetjes en prachtige goals.

 

Een fijne zaalvoetbal

Nijha voert een uitgebreid assortiment zaalvoetballen, die geschikt zijn voor indoor en soms ook outdoor gebruik. Om de bal te kiezen die het beste bij uw situatie past – voor gebruik op school, in een club en met spelers van een bepaalde leeftijd – kunt u deze matrix gebruiken. http://www.nijha.nl/uploads/page_downloads/MatrixVoetbal.pdf  Hierin hebben we de eigenschappen van al onze ballen overzichtelijk op een rij gezet. Om u een idee te geven van de mogelijkheden:

  • Hairy: een zachte bal met een toplaag van naaldvilt, waardoor de bal goed over de vloer schuift. De Hairy blijft aangenaam zacht, ook als de toplaag slijtage vertoont.
  • Trial Butterfly: een extra zachte indoor bal voor schoolgebruik, waar kinderen graag mee spelen dankzij de soft touch.
  • Vision indoor sala Matchball: een uitstekende bal voor futsal, die prettig aan de voet voelt bij balaannames en dribbelen. De bal is een official size vier met een gewicht van 410 gram.

 

De regels van het spel

Een wedstrijd zaalvoetbal duurt twee keer 25 minuten en beide teams bestaan uit vijf spelers. Het veld is ongeveer 20 x 40 meter groot. De spelregels wijken op veel fronten af van veldvoetbal; zo kent futsal geen buiten spel en wordt er niet ingegooid maar ingetrapt. Zaalvoetbal is een volwassen sport, met bijbehorende regels, kampioenschappen en materialen.

 

Plaats uw bestelling voor zaalvoetballen/Futsal

Koop uw zaalvoetballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag