Volleybal accessoires voor springkracht

Volleybal is een sport van uitersten. Enerzijds duiken spelers regelmatig op de grond om een bal nog net in de lucht te houden en anderzijds springen ze zo hoog mogelijk om een mooie bal te kunnen smashen. Die springkracht is een belangrijke vaardigheid voor volleyballers met een aanvallende positie. Dit zijn over het algemeen lange spelers – met name de mid spelers – en door hun springkracht te oefenen, bereiken ze nog grotere hoogtes. Dat oefenen ging nog nooit zo efficiënt en betrouwbaar als met de Moonjumper. Een sprongtrainer, ontwikkeld door een sportfysiotherapeut die veel ervaring heeft op het gebied van spronghoogtetraining. 

 

De Moonjumper

Hoe hoog iemand kan springen is bepaald geen statisch gegeven. Met genoeg training kan de springkracht van ieder mens flink toenemen. De Moonjumper is geschikt voor allerlei sporten waarbij spelers willen weten of ze vorderingen maken met hun springkracht. Het is een handzame en verplaatsbare installatie, inclusief een verrol systeem. Met de Moonjumper kunt u springhoogtes meten uit stand en vanuit een aanloop, om de wedstrijdsituatie zo dicht mogelijk te benaderen. Het ontwerp van de sprongmeter is op allerlei fronten doordacht en gebruiksvriendelijk:

  • Het meetbereik is 180 tot 360 centimeter, zodat de Moonjumper inzetbaar is om kophoogte te meten (zoals bij voetbal), maar ook reikhoogte (zoals bij volleybal);
  • De meting is op één centimeter nauwkeurig en de techniek kan geijkt worden;
  • De springer raakt een rubberen meetschijf aan, die desgewenst vervangen kan worden door een trainingsbal;
  • De meetschijf is zacht, zodat ook een harde slag of kop niet tot blessures aan handen of hoofd leidt;
  • De Moonjumper kan vrij in de ruimte worden opgesteld, door een extra voet met contragewicht te gebruiken, of stevig aan een klimrek, scheidsrechtersstoel of zuil bevestigd worden.

 

Bij de Moonjumper ontvangt u een uitgebreide handleiding van ruim dertig pagina’s met uitleg over het meten en trainen van spronghoogte.

 

Plaats uw bestelling voor volleybal accessoires

Koop uw volleybal accessoires bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag