Panna als lifestyle

Panna is een vorm van voetbal waarbij de bal laag moet blijven, en het meer om de behendigheid gaat dan om het scoren. Panna spelers zijn ware kunstenaars met de bal en doen verbazingwekkende trucs. Een Panna court is dan ook geen groot veld met een hoog hek of net eromheen, maar heeft bescheiden afmetingen. Met een lengte van ruim zeven meter en een breedte van ruim vier meter, past een Panna court al snel op een leeg trapveldje of pleintje in de wijk. Er is ruimte genoeg voor tien spelers binnen de hekken en daarbuiten kan een grote groep toeschouwers genieten van de verrichtingen van de spelers. Ons Panna court is voorzien van twee lage doelen en een hek rondom, zodat de bal niet steeds wegrolt. Alle onderdelen zijn gemaakt van oerdegelijke materialen, gebouwd om weersinvloeden en intensief gebruik jarenlang moeiteloos te weerstaan. In ons assortiment vindt u ook de officiële Panna voetbal en hesjes om de spelers aan te herkennen.

 

Panna op school

Nijha is sinds 1922  sterk in beweging. We vinden het prachtig dat we nog steeds nieuwe sporten ontdekken en ‘street’ sporten zien uitgroeien tot Olympische onderdelen. Panna is de laatste jaren sterk in opkomst en geniet een blijvende populariteit onder de jeugd. Het is een mooie manier om de lessen lichamelijke opvoeding op school aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Veel scholen kiezen voor een Panna court op het schoolplein of op het speel- of sportveld in de buurt. Op onze site vindt u de regels van het spel, om zo wat meer over Panna te leren. Het is een mooie sport en heel geschikt als onderdeel van een gymles waarbij leerlingen afwisselend korte wedstrijdjes volleybal, badminton en panna spelen.

Panna betekent ‘een bal door de benen van je tegenstander spelen, terwijl je in balbezit blijft’. Een wedstrijd duurt drie minuten en er wordt vaak één tegen één of twee tegen twee gespeeld. Als de stand gelijk is, volgt er een verlenging van dertig seconden. Wie een ‘panna’ speelt heeft meteen gewonnen. Respect voor de tegenstander en Fair Play zijn essentieel bij Panna Knock Out. Wie zich daar niet aan houdt loopt het risico gediskwalificeerd te worden.

 

Plaats uw bestelling voor een Panna court

Koop de inrichting van uw buiten sportplek bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan.

De inrichting van een sportplek is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar wilt afstemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat.
Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag