Boulderen en klimmen

Boulderen en boomklimmen zijn echt sporten van deze tijd. Waar klimwanden tot een paar jaar geleden waren voorbehouden aan speciale klimverenigingen, horen boulderwanden nu bijna standaard tot de uitrusting van elke sportfaciliteit. Niet verbazingwekkend overigens, want klimmen is een fantastische bezigheid. Mensen zoeken van nature hoogtes op en kunnen het beklimmen ervan niet weerstaan. Met een boulderwand kan iedereen via zijn of haar eigen route bij de top komen en het gevoel van overwinning ervaren. Ook boom klimmen wint aan populariteit, zowel onder kinderen als volwassenen. En waar lang niet elke boom van nature geschikt is om in te klimmen, zorgen onze klimaccessoires voor houvast.

 

Boomklimmen met dynamisch touw

Zin om te klimmen in de vrije natuur? Meer dan een boom en onze speciale klimgrepen heeft u daar niet voor nodig. U kunt de grepen eenvoudig vastzetten op de boom en zo een route uitstippelen naar boven. Net als bij een boulderwand kunt u verschillende kleuren grepen combineren tot een route met een lage of hoge moeilijkheidsgraad. Het is wel belangrijk om te onthouden dat voor klimhoogtes boven de drie meter een zekering vereist is. Daarvoor hebben we de Grigri beschikbaar; een zelfklemmend zekeringsapparaatje, waar het touw doorheen loopt. Bij onverwachte belasting klemt de Grigri het touw vast. Het apparaatje werkt heel eenvoudig en is dus ook geschikt voor gebruik door kinderen. Gaat u liever touwklimmen dan boulderen? Dan kunt u ons dynamisch touw gebruiken, dat geschikt is voor zowel toprope-klimmen als voorklimmen. Het touw heeft een speciale mantel, waardoor het materiaal prettig is in gebruik. 

 

Andere klimaccessoires

In ons assortiment klimaccessoires vindt u allerlei handige producten, zoals de heupgordel, DMM belay master of een bevestigingsset voor klimgrepen indoor. Al deze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en staan zo garant voor urenlang klimplezier. Even veilig, als uitdagend!

 

Meer informatie over onze klimaccessoires

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag