Klimtouwen integreren in een sportfaciliteit

Een klimtouwinstallatie vraagt om een stevige constructie, die de architect al in het ontwerp van uw faciliteit meeneemt. Zo is er bijvoorbeeld een extra staalconstructie nodig als de touwen via een bocht in de hoek opgeborgen worden. En wilt u langs de wanden een obstakelvrije hoogte van 2,5 meter hanteren (een vereiste van veel balsportverenigingen), dan moet er een slimme berging in de wand gecreëerd worden voor het onderste deel van de touwen. Genoeg reden om vooraf stil te staan bij het ontwerp van een klimtouwinstallatie. Daarbij adviseren we u graag over de mogelijkheden.

 

Waar kunt u op letten?

Het aantal touwen dat bij een les nodig is varieert. In een sporthal passen wel veertien touwen naast elkaar, maar dan zal de tussenruimte niet meer dan zestig centimeter zijn. Leerkrachten lichamelijke opvoeding zien liever een tussenruimte van negentig centimeter, zodat de touwen ook bij zwaaioefeningen allemaal gebruikt kunnen worden zonder dat de kinderen tegen elkaar botsen.

In touwen worden vaak knopen gelegd, bijvoorbeeld als voetsteun bij het touwklimmen. Zorg ervoor dat u altijd een 8-knoop gebruikt, want dat heeft allerlei voordelen. Deze knoop:

  • is makkelijk weer los te halen;
  • verdeelt de krachten beter over het touw, waardoor er minder slijtage is;
  • is een stabiele steun waar een zitschotel of –plank op kan rusten.

Gebruikt u het touw als schommel, dan is zo’n zitschotel of –plank een aanrader, want kinderen vinden het zitten op een knoop vaak erg onprettig.

 

Klokken luiden

Als specialist in beweging zien wij in de praktijk allerlei mooie toepassingen met onze producten. Zoals het ‘klokkenluiden’; een leuk spel met een klimtouwinstallatie. U maakt een schommel door de zitplank over twee touwen te schuiven en vast te zetten met 8-knopen. Vervolgens slaat u de touwen die links en rechts naast de schommel hangen, één keer om de schommel heen. Door deze touwen schuin naar achteren te trekken gaat de schommel steeds hoger. Deze manier van schommelen komt aan zijn naam doordat het touwtrekken op klokkenluiden lijkt.

 

Meer informatie over onze klimtouwen

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag