De duurzaamheid van turnmatten

Turnmatten zijn een van de meeste gebruikte attributen in een sportfaciliteit. Met name tijdens turn- en gymoefeningen zijn ze onmisbaar. De gemiddelde mat krijgt honderden landingen per week te verwerken en onze matten kunnen dat moeiteloos aan. De levensduur van Nijha turnmatten is acht tot tien jaar en dat is dankzij de vulling; die bepaalt grotendeels de kwaliteit van de mat. Wij verwerken bijvoorbeeld grove vlokken polyeter in de vulling, die de optimale krachtenafbouw mogelijk maken. Het polyeter zorgt bovendien voor comfort tijdens roloefeningen (zoals koprol) en voor een optimale demping bij het landen. Onder de polyeter zit een lichtgewicht PE vulling, die in lagen is opgebouwd. Ook deze lagen dragen bij aan de optimale krachtenafbouw. Een uitgekiend samenspel van verschillende materialen die ieder hun eigen functie vervullen.

Het verslepen van een mat over kleine afstanden heeft ongemerkt een groot effect op de duurzaamheid van de hoes. Daarom brengen we de stiknaad bij bepaalde matten één centimeter hoger aan. Bovendien verwerken we extra draden in de looprichting van de matten, omdat daar de meeste slijtage plaatsvindt.

 

Matten voor verschillende doelgroepen

U kunt het soortelijk gewicht van een mat gebruiken als leidraad om de juiste mat voor uw gebruikersgroep te kiezen. Een soortelijk gewicht van 120 is geschikt voor de onderbouw van het basisonderwijs, 140 voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs, en 160 voor het voortgezet onderwijs en voor turnverenigingen. Een vulling met een laag soortelijk gewicht is losser van structuur en is daardoor minder geschikt voor zware belasting. We maken het u graag gemakkelijk om de beste mat(ten) te kiezen, met een volledig overzicht van alle specificaties.

 

Meer informatie over onze turnmatten

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag