Meedoen met een motorische achterstand

Het assortiment van Nijha is altijd in beweging, net als onze klanten. We selecteren de beste producten voor u op ieder vlak van sport en spel. Met onze materialen kunnen kinderen met een motorische achterstand ook genieten van beweging. Naast producten die het bewegen stimuleren en ondersteunen, hebben we twee praktijkboeken in het assortiment opgenomen vol leuke activiteiten. Het uitgangspunt van beide boeken is dat het niet uitmaakt hoe je beweegt. Meedoen en ontdekken wat je lichaam allemaal wel kan is veel belangrijker.

 

Boeken voor bewegen met een motorische achterstand

Het boek ‘Krukken geen bezwaar’ bestaat uit verschillende delen. De eerste drie delen zijn gericht op kinderen in een rolstoel, kruipers, schuivers en lopers met een beperking. Het vierde deel beschrijft spelen voor alle kinderen, met of zonder motorische achterstand. Zo kunnen kinderen met een beperking toch meedoen in een groep. De bewegingslessen worden beschreven, voorzien van illustraties, variatiemogelijkheden en tips. Het boek laat leerkrachten LO zien hoe simpele aanpassingen een bewegingsles geschikt maken voor kinderen met een motorische achterstand.

 

Met en zonder motorische achterstand

Het aanbod aan bewegingsmateriaal is niet erg breed, maar des te meer uitgekiend. U vindt er artikelen die inzetbaar zijn voor kinderen met verschillende motorische achterstanden en waar meerdere kinderen tegelijk mee aan de gang kunnen. Een kort overzicht:

  • Hangzak, geschikt als schommelzak, zitzak, bokszak, trap/stootkussen of als mikobject.
  • Motoriekrol: multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld bij een gecontroleerde balansoefening of om doorheen te kruipen;
  • Multi schommel Pro, voor in het speellokaal of een therapie omgeving;
  • Paardenschommel, die niet alleen goed schommelt, maar ook inzetbaar is bij balans- en coördinatieoefeningen;
  • Schommelnest, groot genoeg voor twee kleine kinderen om samen in te schommelen of zich te verstoppen;
  • Zweefdoek om de ruimtelijke waarneming en coördinatie te verbeteren.

 

Meer informatie over bewegen met een motorische achterstand

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag