Basketbaltoren of plafondinstallatie?

Bij de bouw van een sportfaciliteit komt u voor veel keuzes te staan, zoals de keuze tussen een verrijdbare basketbaltoren en een plafondinstallatie. De ervaring leert dat een nieuwe sporthal vaak voor nieuwe leden zorgt bij sportverenigingen die de zaal gebruiken, of zelfs aanleiding is om een vereniging op te richten. Wat wilt u de toekomstige gebruikers van uw faciliteit kunnen bieden? Als er gebasketbald gaat worden op internationaal niveau, moet er een grote, verrijdbare basketbaltoren aanwezig zijn. Deze torens zijn erg groot en nemen veel bergruimte in beslag; ruimte waar in bijna elke sportfaciliteit tekort aan is. Wordt er niet op zo’n hoog niveau gespeeld, dan is een plafondinstallatie of een kleinere basketbaltoren voldoende. Maar ook dan zijn er belangrijke afwegingen te maken.

Een plafondinstallatie heeft als voordeel dat er geen opbergruimte verloren gaat, maar voor sporten (zoals volleybal) op een bepaald niveau moet uw faciliteit een obstakelvrije hoogte hebben. Dat betekent dat de installatie vergaand opklapbaar moet zijn. Ook de architect die uw faciliteit ontwerpt moet vooraf weten welke sportinstallaties u kiest. Zo kan er bijvoorbeeld een koof aangebracht worden waar de plafondinstallatie in verdwijnt, om zo de obstakelvrije hoogte te kunnen garanderen. En voor een basketbaltoren is een grondvoorziening nodig om de toren vast te zetten. Genoeg om over na te denken en wij denken graag met u mee. Hieronder ziet u een klein overzicht van onze basketbaltorens en wat zij u te bieden hebben.

 

Basketbaltorens van Nijha

Onze verrijdbare basketbaltoren is voorzien van een Securit – of multiplex bord van 105 x 180 centimeter. Beide torens zijn in te klappen en moeiteloos te verrollen over elk vloertype. In de gebruiksstand hangt het bord op 225 centimeter voor de toren. De paalconstructie is afgedekt met beschermpanelen, die zijn voorzien van zachte bekleding. U kunt het bord op elke gewenste hoogte vastzetten en tijdens het gebruik staan de torens op stempels, voor optimale stabiliteit.

Onze mini basketbaltoren is ook een hele complete installatie, met allerlei mogelijkheden. Zo is het bord instelbaar op een hoogte van 215, 235, 260 en 305 centimeter en is het verstellen van de hoogte heel eenvoudig dankzij een soepele gasveerbediening. Een prachtige basketbaltoren voor scholen en verenigingen!

 

Meer informatie over onze basketbaltorens

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag