Dé interactieve vloer voor de onder- en bovenbouw

De Active Floor

Wil jij de kinderen op jullie school continue verleiden om te gaan bewegen? Of ben je bezig om bewegend leren integraal in te gaan zetten tijdens de lessen? Dan hebben wij de oplossing! De Active Floor is een beamerconcept waarbij verschillende spellen geprojecteerd worden op de vloer. Er zijn allerlei spellen waarin het bewegen en spelplezier het doel zijn. Daarnaast zijn er ook spellen waarin een beroep wordt gedaan op de cognitieve vaardigheden. Hiermee kan de Active Floor ingezet worden voor de verwerking van de aangeboden leerstof of het automatiseren van bijvoorbeeld rekenopgaven.

Benieuwd op welke manier jullie school de Active Floor in kan zetten? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze collega’s. Zij komen graag een keer bij jullie op school om de mogelijkheden te bespreken.

ActiveFloor027

Met de Active Floor breng je kinderen in beweging

De voordelen van de Active Floor

Benieuwd waarom een Active Floor niet mag ontbreken in jullie school? Wij delen graag een aantal voordelen:

 • De Active Floor biedt een groot aantal leer- en beweegspellen waarmee je direct aan de slag kunt.
 • Bewegende kinderen leren sneller. Door de aangeboden lesstof aan te bieden in de spellen van de Active Floor kunnen kinderen al bewegend de lesstof verwerken.
 • Leraren en leerlingen kunnen eenvoudig zelf een spel maken via het webbased portaal. Door het toevoegen van eigen vragen, afbeeldingen en geluiden stem je de inhoud af op jouw leerdoelen en het niveau van de kinderen.
 • Door kinderen zelf een spel te laten ontwikkelen, herhalen ze hun opgedane kennis waardoor ze de stof beter onthouden.
 • In te zetten voor een beweegbreak tussen de lessen door. Laat kinderen gedurende de schooldag in kleine groepjes spelletjes spelen op de Active Floor. Zo breng je kinderen in beweging op ieder moment van de dag.
 • De Mobiele variant is makkelijk te verplaatsen tussen verschillende ruimtes binnen of buiten de school. Ideaal voor scholen of schoolbesturen die de Active Floor op meerdere plaatsen willen inzetten. Door de handige verrijdbare kast met stevige wielen kan het systeem eenvoudig naar verschillende ruimtes binnen of buiten de school worden verplaatst. 
 • Meer plezier bij iedereen. Spelenderwijs de lesstof leren, vinden kinderen natuurlijk fantastisch!

Vraag gratis aan!

Inspiratieboek Active Floor

In het E-magazine over de Active Floor vind je onder andere:

 • Voordelen van de Active Floor
 • Voordelen van zelf Games maken
 • Support, onderhoud & updates
 • Financieringsopties
ActiveFloor013

Dubbel pret

Varianten van de Active Floor

Van de Active Floor zijn twee verschillende varianten verkrijgbaar. De vaste en de mobiele opstelling. Bij de vaste opstelling wordt een beamer aan het plafond gemonteerd die vervolgens de spellen op de grond projecteert. Voor scholen of schoolbesturen die de Active Floor op meerdere plaatsen willen inzetten, is er een mobiele variant. Door de handige verrijdbare kast met stevige wielen kan het systeem eenvoudig naar verschillende ruimtes binnen of buiten de school worden verplaatst. Hierdoor kan iedere groep binnen de school gebruik maken van de Active Floor.

Support, onderhoud en updates
Wanneer er een variant wordt aangeschaft, betaal je eenmalig voor het in eigendom krijgen van de apparatuur. Daarnaast sluit je een 3-jarig abonnement af voor de technische ondersteuning en software updates. Het support- en softwarepakket zorgen ervoor dat de Active Floor optimaal werkt en blijft werken.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over de verschillende varianten van de Active Floor? Onze collega komt graag vrijblijvend een keer langs!

ActiveFloor007

Support, onderhoud en updates

De Active Floor is altijd up-to-date en goed beveiligd

Wanneer er een variant wordt aangeschaft, betaal je eenmalig voor het in eigendom krijgen van de apparatuur. Daarnaast sluit je een licentieabonnement af voor 1 of 3 jaar voor de technische ondersteuning en software updates. Het support- en softwarepakket zorgt ervoor dat de Active Floor optimaal werkt en blijft werken. Bij vragen of storingen kan er onbeperkt contact opgenomen worden met de supportafdeling van ICT voor school. 

Scholing en Installatie 
De Active Floor wordt geïnstalleerd op locatie. Daarbij wordt een scholing verzorgd waar er aandacht is voor het gebruik van de Active Floor en de MyFloor omgeving. Deelnemers gaan actief aan de slag met deze bestaande spellen in de MyFloor omgeving en leren hoe deze aan te passen zijn naar verschillende niveau's. Er zijn verschillende budgetten waarmee de scholing bekostigd kan worden.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over de verschillende varianten van de Active Floor? Onze collega komt graag vrijblijvend een keer langs!