Beweegschool_Layer
naar de gang

Bewegen in de gang met de Monkeybox

Monkeybox_nieuw
Monkeybox_nieuw

‘NAAR DE GANG!’ Vroeger was het een straf, maar vanaf nu is het nergens leuker! Met de Monkeybox in de gang verplaatsen kinderen zich klimmend, klauterend, of slalommend van de éne naar de andere kant van de school. Welke voordelen heeft bewegen op de gang en waar begin je als school?

De Monkeybox

Samen met Ronald de Rooij, initiatiefnemer InFit, van architectenbureau Topos en onderwijsinstellingen ontwikkelde Nijha de Monkeybox. De Monkeybox is een nieuwe beweegoplossing, waarmee je als school nóg meer fysieke activiteit aan jouw leerlingen kunt bieden. Je hoeft er geen nieuw speellokaal voor in te richten, of de gymzaal voor uit te breiden. De Monkeybox biedt zonder noodzakelijke begeleiding beweeguitdaging en past gewoon in elke gang, maar ook in de kantine of een andere gezamenlijke ruimte.

Verschillende modules

De Monkeybox bestaat uit een frame, waar je verschillende beweegmodules ‘in kunt hangen’ die uitdagen tot duikelen, balanceren, zwaaien en klimmen. Bijvoorbeeld een instelbare evenwichtsbalk, touwen, touwnetten en ladders om in te klimmen en Ninjamodules waarmee ze draaiend kunnen slingeren. Deze spelvormen prikkelen de fantasie van kinderen en zijn er voor alle leeftijden. Door een paar Monkeyboxes achter elkaar te plaatsen, maak je bovendien een uitdagende hindernisbaan. Bij het ontwikkelen van de modules is rekening gehouden met de leerlijnen zoals balanceren en duikelen.

'Monkeybox blijvend bewegen' abonnement

Kinderen blijvend uitdagen? Door de modulaire opzet, kan de inrichting elke 8 weken van opzet aangepast worden met het 'Monkeybox blijvend bewegen abonnement'. Daarbij blijft het frame staan, maar monteert de Monkeybox monteur elke keer een nieuwe beweegmodule. Natuurlijk kun je ook in één keer meerdere modules aanschaffen en deze laten rouleren tussen jouw scholen.

Ik ben ook geïnteresseerd

vertel mij meer over de Monkeybox

_201909_Nijha-114