Beweegschool_Layer
Monkeybox Touwladders 4
Beweeg voor, tijdens of na de les in de gang!

Bewegen in de gang met de Monkeybox

‘NAAR DE GANG!’ Vroeger was het een straf, maar vanaf nu is het nergens leuker! Met de Monkeybox in de gang verplaatsen kinderen zich klimmend, klauterend, of slalommend van de éne naar de andere kant van de school. Welke voordelen heeft bewegen op de gang en waar begin je als school?

De Monkeybox

Samen met Ronald de Rooij, initiatiefnemer InFit, van architectenbureau Topos en onderwijsinstellingen ontwikkelde Nijha de Monkeybox. De Monkeybox is een nieuwe beweegoplossing, waarmee je als school nóg meer fysieke activiteit aan jouw leerlingen kunt bieden. Je hoeft er geen nieuw speellokaal voor in te richten, of de gymzaal voor uit te breiden. De Monkeybox biedt zonder noodzakelijke begeleiding beweeguitdaging en past gewoon in elke gang, maar ook in de kantine of een andere gezamenlijke ruimte.

Verschillende modules

De Monkeybox bestaat uit een frame, waar je verschillende beweegmodules ‘in kunt hangen’ die uitdagen tot duikelen, balanceren, zwaaien en klimmen. Bijvoorbeeld een instelbare evenwichtsbalk, touwen, touwnetten en ladders om in te klimmen en Ninjamodules waarmee ze draaiend kunnen slingeren. Deze spelvormen prikkelen de fantasie van kinderen en zijn er voor alle leeftijden. Door een paar Monkeyboxes achter elkaar te plaatsen, maak je bovendien een uitdagende hindernisbaan. Bij het ontwikkelen van de modules is rekening gehouden met de leerlijnen zoals balanceren en duikelen.

Abonnement Slingeraap

Kinderen blijvend uitdagen? Door de modulaire opzet, kan de inrichting elke 9 weken van opzet aangepast worden met het Monkeybox, Abonnement Slingeraap. Daarbij blijft het frame staan, maar monteert de Monkeybox monteur elke keer een nieuwe beweegmodule. Natuurlijk kun je ook in één keer meerdere modules aanschaffen en deze laten rouleren tussen jouw scholen. 

Ken jij de Monkeybox al?

Beweegtoestellen voor in de gang

Bekijk hier de beweegmodules

Wil je advies op maat?

Plan een afspraak in met een collega!

_201909_Nijha-216

Wil je advies op maat?

Plan een afspraak in met een collega!

_201909_Nijha-216

Meer weten over de Monkeybox?

Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-204